Efteråret er kommet, både med sol men også masser af regn – i hvert fald i Aarhus. Med efterår hører så meget hygge, flotte farver i skoven og lidt “tungere” mad end hvad man har nydt over sommeren. “Tungere” mad skal ikke forstås som noget negativt, men det er lidt sådan vi vil betegne noget af den mad der spises til efterår og vinter. En af vores yndlings efterårs retter er tærte og selvom den sagtens kan gøres sommerlig er det mærkeligt nok mest når det er mørkt og koldt udenfor at den laves. Et godt bud på en skøn og farverig efterårstærte er denne her grove udgave med fyld af rodfrugter. Dejen er lavet af kerner, æg og lidt mel ligesom vi tidligere har prøvet med denne pizzadej og kan nu konkludere at den også fungere rigtig godt som tærtedej. Fyldet består af gulerødder, rødbede, pastinakker, hytteost, æg samt skyr og kan med de stegte svampe på toppen snildt nydes på en kold eftermiddagsaften :-)
Ingredienser (10 x 35 cm)
Dej
1 dl solsikkekerner
2 dl hørfrø
1 1/2 dl sigtemel
2 æg
1 tsk salt
Fyld
2 rødbeder
2 gulerødder
2 pastinakker
3 æg
1 dl skyr
1 dl hytteost
4 svampe
Salt og peber
- Til dejen skal først hørfrø og solsikkekerner blendes fint, hvorefter det blandes med salt, æg og mel og stilles på køl i 10-15 min (dejen er klistret, men bliver nemmere at arbejde med efter den har stået på køl)
- Rødbeder, gulerødder og pastinakker blendes fint
- Rodfrugterne blandes med skyr, hytteost, æg, salt og peber
- Tærtedejen rulles ud til passende størrelse (afhængig af formen) med en tykkelse på omkring 0,5 cm
- Fyldet fordeles over dejen og bages i ovnen ved 200 grader i 30 min
- Steg svampene på en pande indtil væden er afgivet og drys dem over den varme tærte inden servering
– Christine
16 Kommentarer
Hvor ser den bare lækker ud! Har haft tendens til at fylde mig med hvidt brød og pasta over sommerferien, så prøver virkelig at spise mere groft nu :D Desuden en meget flot præsentabel ret (det er jo ikke altid at tærte ser så lækkert ud). Tak for opskriften ;)
Hilsen fattig-bloggere
Tusind tak :) Dejen er super skøn, selvom den er så grov – vi håber også den falder i din smag ;)
Tak for de søde ord!!
Rigtig god aften!
Mums det lyder godt – den idé skal jeg helt sikkert afprøve.
Laver selv ofte tærte med en fuldkornsdej, men denne version med frø og kerner har jeg ikke prøvet før :)
Tusind tak :)
Vi har også før lavet fuldkornsdej, men denne her er den nye favorit ;)
Jeg ELSKER også tærte! Plejer også at lave en fuldkornsdej – men denne virker også rigtigt lækker! Det skal klart prøves :) Jeg er dog lidt i tvivl – blender i bare rodfrugterne rå? De skal ikke koges først? :)
Dejen er super skøn, sprød og slet ikke tør :)! De blendes nemlig bare rå til en meget fin masse og efter en tur i ovnen er de fine :)
Hejsa!
Super lækker tærte – har netop lavet den og den smager fremragende. Ved I om den kan fryses?
Hej Helle
Rigtig dejligt at høre! Den kan sagtens fryses – det blev den selv gjort herhjemme og det tager den ingen skade af så længe den lige bliver varmet op igen i ovnen efter optøning :)
God weekend
Den ser virkelig lækker ud! :-)
Vil lave den i aften til familien, men er lidt i tvivl om, hvor mange pers. tærten er til? og evt. tilbehør? måske bare en frisk salat med noget æble, eller?
btw. elsker bloggen!! :-D
Tusind tak, Cecilie :)
Vil skyde på 3 pers, måske 4 hvis der er godt med tilbehør :) En frisk salat evt. med nogle kerner ville være et godt tilbehør, så får de også lidt “mad” i kernerne :)
God fornøjelse!
[…] kan lave lækker mad med rodfrugter, lækker suppe og drikke masser af te, kakao og kaffe, f.eks med hjemmelavet sirup […]
[…] Selvom jeg har haft travlt i min praktik, så har jeg jo alligevel fået lavet noget mad til mine madpakker. Denne tærte er en af de opskrifter, som jeg fik leget lidt med. Idéen til bunden kommer fra de søde piger fra Twin food. […]
[…] Selvom jeg har haft travlt i min praktik, så har jeg jo alligevel fået lavet noget mad til mine madpakker. Denne tærte er en af de opskrifter, som jeg fik leget lidt med. Idéen til bunden kommer fra de søde piger fra Twin food. […]