GRØNKÅLSSALAT MED HYTTEOST, TRANEBÆR OG SALTE MANDLER –
Nemme hverdags retter, Salater, Tilbehør

GRØNKÅLSSALAT MED HYTTEOST, TRANEBÆR OG SALTE MANDLER

3_decEfter to lidt usundere ting, kommer i dag en af vores yndlings jule-salater :)

Ingredienser (en stor skål)

Ca. 100 gram grønkål

1 appelsin

1 1/2 dl tranebær

1/4 spidskål

2 dl hytteost

1 dl salte mandler (se nedenfor)

  1. Hak spidskål og grønkål fint
  2. Skær alt skral af appelsinen og skær den i fine skiver (gerne uden alt det hvide)
  3. Bland den hakkede grønkål, hakkede spidskål, appelsin skiver og tranebær i en skål
  4. Kom hytteosten i og bland det hele godt sammen
  5. Hak de salte mandler og fordel dem henover toppen

Saltemandler

2 dl vand

2 1/2 spsk groft salt

3 dl mandler

  1. Kom vand og salt på en pande og varm det op indtil alt salt er opløst
  2. Kom mandlerne på panden og lad dem blive der til alt vandet er fordampet – rør rundt i mens
  3. De tørre færdige mandler kommes på et stykke bagepapir hvor de skal køle af (hvis det skal gå hurtigt kan man komme dem en tur udenfor)
  4. Kom mandlerne på salaten lige inden den skal serveres

grøn1

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar