Et bud på en meget enkel og farverig salat, der uden tvivl vil passe rigtig godt på julebordet. Vi kan rigtig godt lide julemad, og synes specielt at de friske salater med grønkål og rødkål giver et godt pift til det ellers lidt tungere mad. Vores juleaftens-mad består altid af and og gerne nogle lyse kartofler stegt i lidt smør med persille på panden. Af tilbehør har der aldrig rigtig været en fast tradition mht. kogt rådkål eller brunede kartofler, men mere et “hvad-har-vi-lyst-til-af-tilbehør-mode”. Der er mange gange enten blevet lavet en frisk grønkål- eller rødkålssalat, som vi i øvrigt har lidt forskellige udgaver af her. Grønkålssalaten her, er en julesalat lige efter vores hoved, med lidt knas og syrlige elementer, hvor vi har blandet grønkål, granatæblekerner, tranebær og ristede valnødder.
Ingredienser (1 stor skål)
400 g frisk grønkål
1 stort granatæble
3-4 dl tørrede tranebær
2-3 dl ristede valnødder
Dressing lavet af saft fra 1 citron, 3/4 dl olie, 1/2 dl honning, lidt salt og peber
- Snit grønkålen fint
- Åben granatæblet og slå kernerne ud
- Bland grønkål, granatæblekerner og tørrede tranebær
- Bland ingredienserne til dressingen, smag evt. til om der mangler mere smag
- Fordel de ristede valnødder over salaten lige inden servering
4 Kommentarer
To gange olie?
Den ser super lækker ud,tror den skal afprøves på fredag hvor der alligevel stod grønkåls salat på menuen :)
Det er så skønt at prøve noget nyt.
Det ene skulle selvfølgelig være honning, den smuttede lige ;-)!
Tak for det vågne øje, vi har rettet det nu :-)
Elsker grønkål og granatæble, så den skal jeg helt sikkert bikse sammen den her salat :)
Og så lige et spørgsmål: hvor er det smukke salatsæt fra? synes det er så svært at finde noget pænt.
Det er nemlig så skønt sammen,
Det er fra trip trap :-)!