En lækker salat, der kan serveres til næsten alt. Den egner sig godt her op til jul, hvor man nogen gange mangler et frisk pust til noget af det lidt tungere mad. Vi har før lavet den friske rødkålsaalat, denne er dog blevet opgraderet en lille smule. Der er udover rødkål også tilsæt granatæbler, stykker af appelsin og hakkede pecan nødder (her kan valnødder sagtens bruges). Både nødderne og granatæblerne giver lidt ekstra knas til salaten og appelsinen kommer med lidt sødme. Herhjemme blev den serveret til svinekoteletter sammen med ovnbagte kartofler og gulerødder!
Ingredienser (1 stor portion)
1/2 rødkålshoved
2-3 appelsiner
1 granatæble
1 håndfuld pecan nødder
- Hak rødkål fint og kom det op i en skål
- Skær skallen af appelsinerne og derefter i mindre stykker og kom det op i rødkålen
- Tag granatæble kernerne ud af granatæblet og kom også disse op i skålen med rødkål og appelsin
- Hak pecan nødder og fordel dem rundt i salaten
- Hav evt. lidt appelsiner, granatæbler og pecan nødder til toppen når den skal serveres
2 Kommentarer
Det lyder som en lækker salat…. Den minder dog rigtig meget om den Mayadroem lagde op for en uges tid siden: http://mayadroem.dk/2015/12/10/10-december-laekreste-julesalat-med-roedkaal-granataeble-og-pecannoedder/
Det er det bestemt også :-) det kan du have ret i. Det her er en gammel opskrift som vi lagde på bloggen sidste år i december (https://twin-food.dk/frisk-roedkaalssalat-med-appelsin-pecan-noedder-og-granataeble/), men som vi har udgivet igen ifm. vores “julemad-julekalender” her i december.