Disse fladbrød blev lavet til aftensmad en aften i det italienske! Vi gjorde meget ud af, at maden skulle være let og overskuelig – efter en hel dag ved poolen er der underligt nok ikke særlig meget man kan overskue, hehe. 1 times tid inden vi skulle spise blev dejen til brødene lavet og så passede det perfekt med, at man kunne sidde og nyde et glas koldt hvidvin på terrassen imens. Fladbrødene kan sagtens fungerer som en snack, hvor man fx laver noget pesto eller aioli til. Vi valgte at spise dem til aftensmad, hvor vi kom forkelligt fyld på. På nogle kom der tun rørt op med en dressing og frisk basilikum – som vi havde købt på et kæmpe marked i Firenze. På nogle andre kom der tomatsauce, tandoori (og Ja – selvfølgelig tog jeg lidt af mit ynglings krydderi med til Italien ;) ) stegt kylling, soltørrede tomater (som også var købt på markedet) og ruccola. Virkelig en overskuelig og nem aftensmad!
Ingredienser (giver 8. Stk):
- Rør gæren ud i vandet
- Tilsæt salt med mel og ælt det hele rigtig godt sammen – brug evt. en røremaskine.
- Lad den hæve et lunt sted i mindst 1 time
- Del dejen i 8 lige store stykker og brug en kagerulle til at rulle dem ca. ½ cm tykke
- Tænd en pande og læg dejen på. Vend den først når den begynder at boble på overfladen.
- Giv brødene et par minutter på hver side – eller indtil de har fået en flot farve
- Spis brødene med dip eller kom lidt forskelligt fyld på, så det bliver en slags mini-pizza.
10 Kommentarer
Det ser også vildt lækkert ud :)
Mvh. Michelle-Marie
Tusind tak Michelle-Marie. Og sikke nogle flotte ting du fik lavet i går! :)
De ser gode ud – kunne være det skal være den opskrift jeg giver mig i kast med – går lidt og roder med en idé med noget hjemmelavet fladbrød, oksekødsspyd, guacamole, tzaziki og grønt som sommeraftensmad snarest (:
– Anne
Hehe, det lyder som en fuldstændig fantatisk opskrift! Lad mig høre hvordan det hele smager sammen når den er lavet :)
Hold nu op de ser godt nok lækre ud! Specielt med aioli til, mums :)
Ja er også sikker på at aioli ville gøre det smadder godt til disse brød :)
Kan man lave dejen aftenen før? :-)
Hej Sofie,
Det vil vi godt mene at du kan.
Lad evt. dejen stå i køleskabet og tag den ud en times tid inden du skal lave brødene, så dejen kan få stuetemperatur :-)
Hej. Er brødene fryseegnet? :)
Hej Mie,
Det kan du sagtens, de skal dog lunes igen efter optøning :-)!