FISH AND CHIPS –
Fisk, Sundere alternativer

FISH AND CHIPS

fish1

Fish and chips har længe stået på “to-do” listen herhjemme, men da vi ikke er helt vildt fan af det gris, som en friture gryde kan give, er vi ikke sprunget ud i projektet før nu. Med denne opskrift slipper man for en gryde med olie (man kan selvfølgelig godt lave dem i gryden, hvis man gerne vil det), da de er lavet i ovnen. Det giver mindre opvask, mindre svineri, og så synes vi at det smager helt fint! Hvis man giver fisken lidt gril tilslut i ovnen, kan man stadig få den sprøde overflade. Vi har paneret fisken i en blanding af øl-dej (som er det traditionelle til fish and chips med inspiration fra Jamie Oliver) og panko rasp, som er væsentlig grovere end den almindelige rasp. Til fisken serverede vi selvfølgelig pomfritter og derudover lavede vi også en ærtedressing og hjemmelavet mayo. Det er bestemt ikke sidste gang det er lavet, da det også er en nem og lækker måde at få fisk på :-) (Scroll down for english version)

 

Ingredienser (ca. 4 personer)

Inspiration: Jamie Oliver

600 gram torsk (vi købte et stort stykke og skar dette ud i mindre passende stykker)

1-1.5 kg kartofler

100-200 gram panko rasp

1-2 dl mel

Salt

  1. Lav kartoflerne til pomfritter, ved at følge denne opskrift
  2. Lav øl-dej efter anvisning nedenfor
  3. Skær fisken ud i passende stykker og vend hvert stykke i lidt mel
  4. Kom derefter fisken over i øl dejen, så hele fisken har dej på sig og tilslut over i en skål med panko rasp (som også har lidt salt i sig)
  5. Kom fisken på en bageplade med bagepapir og fortsæt indtil dette er gjort med alle stykkerne
  6. Bag dem i ovnen ved 220 grader i 10-15 min (tjek at fisken er færdig). Hvis man ønsker en mørkere overflade, kan man med fordel give fisken grill i ovnen i de sidste par minutter

 

Øl-dej

3 tsk bagepulver

285 ml øl (vi brugte en ale, men her kan man bruge, hvad man lige har)

225 gram mel

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål med et piskeris, indtil massen er ensartet

 

Ærtedip

400 ml ærter (hvis de er frosne skal disse tøes op)

3 forårsløg

saft fra 1/2-1 citron

2 fed hvidløg

1 dl creme fraiche

salt og peber

  1. Blend alle ingredienserne sammen udover creme fraiche
  2. Rør den blendede masse forsigtigt med creme frache indtil det hele er godt blandet
  3. Smag til med salt, peber og citronsaft

fish2

fish3

 

FISH AND CHIPS

Ingredients (about 4 people)

600 grams of cod (we bought a large piece and cut this into smaller pieces suitable)

100-200 grams of panko breadcrumbs

100-200 m flour

Salt

  1. Make beer batter as described below
  2. Cut the fish into suitable pieces and cover each piece in flour
  3. Add the fish into the beer batter, so the whole fish is covered in dough and transfer the fish to a bowl with panko breadcrumbs (we also added some salt to the panko )
  4. Transfer the fish to a baking tray lined with baking paper
  5. Bake the fish in the oven at 220 degrees for 10-15 minutes (check that the fish is cooked).

 

Beer batter

3 teaspoons baking powder

285 ml of beer (we used an ale, but you can use what you have)

225 grams of flour

  1. Mix all ingredients together in a bowl with a whisk until the mass is uniform
tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Amalie 24 oktober, 2014 at 13:22

    Uhhhm, der var da lige lidt inspiration til min aftensmad en dag i næste uge! :D

    • Reply Twin Food 26 oktober, 2014 at 17:22

      God idé!
      Vi håber det bliver godt ;)!

  • Reply Katrine 20 november, 2014 at 23:39

    Halløj for en dejlig nem omgang med fisk, som var et hit i min madklub! Haps haps ;-)

    • Reply Twin Food 21 november, 2014 at 09:47

      Dejligt at den faldt i god jord! :) :)

    Skriv en kommentar