Vi havde købt for meget filodej til aspargesrullerne, og det skulle selvfølgelig ikke gå til spilde. Derfor blev disse lækre muffins med kød og grøntsager lavet. Kødet blev stegt på panden sammen med optøet spinat, peberfrugt og krydderier (her kan man nemt tilsætte og smage til med hvad man lige kan lide). Derefter kom kødblandingen i muffinsforme, hvor der allerede var kommet et par stykker filodej i. Inden de kom i ovnen, blev der drysset med feta – her kan man snildt bruge andet ost, eller helt undlade det. De behøver ikke særlig længe i ovnen, da kødet egentlig er tilberedt, men de skal lige have nok til at filodejen bliver sprød og gylden. Vi spiste dem med ovnbagte søde kartofler og en salat.
Ingredienser (12 stk.)
600 gram frossen spinat
1 rødløg
2 fed hvidløg
400 gram hakket oksekød
1 peberfrugt
2 æg
Salt og peber
240 gram filodej (svarer ca. til 2 pakker)
Fetaost til toppen
- Tø spinaten op og pres derefter så meget vand ud af den som muligt
- Hak løg og hvidløg og svits det på en panden
- Tilsæt kød og lad det blive brunet
- Skær peberfrugt ud i mindre stykker og tilsæt det til panden sammen med spinat
- Tilsæt 2 æg og bland det hele godt rundt
- Smag til med salt og peber
- Kom filodej i en muffinform, læg gerne et par stykker oven på hinanden, og fordel derefter kødet
- Smuldr lidt fetaost på toppen og bag muffins’ne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min
4 Kommentarer
Mums det ser godt ud. De kunne godt bruges i madpakken :D
Xx Blue Ducklings
http://www.blueducklings.wordpress.com
Ja, det var en smadder god idé – der vil de være et hit :)
God aften
Det ser godt nok lækkert ud :)
Hvad er filodej helt præcist og hvor kan det købes?
Mvh. Christian
Hej Christian
Det består hovedsageligt af mel og vand og kan købes som skiver ligesom butterdej.
Vi plejer at købe det i Super Brugsen, hvor det kan findes på køl :)