Vi elsker sushi og kan faktisk næsten ikke få for meget af det. Sushi er noget vi synes er dyrt som take-away (eller hvis det indtages på restaurant) og man kan faktisk sagtens lave det selv, hvor det slet ikke er ligeså dyrt. Vi bruger altid grød ris til at lave risene, hvilket vi synes fungerer helt fint! Indholdet i vores sushi kan variere meget, men en sikker vinder er crispy ebi. Her i indlægget har vi også billeder af sushi med laks, avocado og agurk samt en med krabbesalat – begge er virkelig gode!! Vi kan godt lide at stykkerne ikke at alt for store og derfor deler vi 1 stykke tang i 2 lige store stykker. Vi har prøvet at tage lidt billeder af fremgangsmåden og håber I har lyst til at kaste Jer ud i projektet (hvis i nu ikke har prøvet det før) :-)
Ingredienser (ca. 10 ruller):
Ris
600 gram ris
6 dl vand
8 spsk sushieddike
4 spsk sukker
1 tsk salt
- Skyl risen grundigt (indtil alle uklarheder er væk) ved at hælde risene op i en si.
- Stil sien med risene i en stor skål med vand og lad dem stå og trække (dækket med vand) i 1 time.
- Dryp risene af og kom dem op i en gryde med 6 dl vand. Kog risen i 5 min – her er det vigtigt at låget ikke bliver løftet for meget.
- Skru ned på svag varme og lad risene simre i 30 minutter
- Spred de kogte ris ud i en stor skål og hæld eddikeblandingen (sushieddike, sukker og salt) over risene – rør rund og lad risene stå indtil de er nået stuetemperatur.
Krabbesalat
10 krabbestænger skåret i tern
1 stk hakket rødløg
lidt citron saft
lidt hakket agurk
smagt til med salt og peber
150 skyr
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt, peber og citronsaft
Tilbehør
Crispy ebi (fås i asiatiske forretninger
Tang
Agurk skåret i tynde staver
Laks
Avocado
Evt lidt smøreost (eller mayo) til at smøre i rullerne
Wasabi
Syltede ingefær
- Fordel ris på et 1/2 stykke tang i et jævnt lag (men endelig ikke for tykt). Kom fyld på risen eller vend tangen om og kom fyld på tangen (inside out)
- Rul forsigtigt rullen sammen – her kan man finde gode videoer på youtube af hvordan dette gøres nemmest. Det er vigtigt at lave rullen stramt
- Læg evt. rullen på køl og skær den ud i ønskede stykker inden den skal serveres
13 Kommentarer
Super lækkert
Hej Twin-food
Hvordan laver du maki-rullerne med rejer? Sidst jeg gjorde det, blev det for vandet, så tangen sprækkede..
Hvis du har et godt råd, ville det være fedt! Og tak for opskriften (og idéen) på krabbesalat, det skal jeg helt sikkert prøve :)
Vh. Pernille
Hej Pernille!
Øv hvor træls. Vi har haft rejerne liggende på et par stykker køkkenrulle sådan at det kunne suge noget af væden fra rejerne – det fungerede helt fint :-) Vi håber det lykkedes næste gang!
[…] nødder, mandler og frysetørret hindbær. Vi synes selv den søde sushi ligner meget godt den “ægte” og så er den ret festlig at servere som dessert. Chokoladen kan godt drille lidt og knække, så […]
Kan rejerne købes færdiglavet i asiatiske butikker? :-)
Crisby Ebi rejerne kan købes i asiatiske butikker rullet i en tempuradej, inden de bliver puttet i sushien skal man selv stege dem i olie :)
[…] sige – vores barndoms-gymnastiktimer rækker ikke så langt ;)! Dagen sluttede med en omgang hjemmelavet sushi, hvor der er rigeligt med rester til i dag. I aften skal vi grille – det gjorde vi også […]
Hej I to,
De der færdige crispy ebi’er – hvor i Århus har I fanget dem?
Mvh Pernille
Hej Pernille
De er simpelthen bare fanget i en fryser hos en asiatisk butik ;-)
Vi plejer at handle dem i den på Banegårdsgade!
KH
tak for hurtigt svar :) Det er filme også en skøn biks – jeg smutter fluks derop. God weekend :)
[…] sushi og nyder til enhver tid gerne en omgang!! Gerne udefra, men hvis tiden er der, kan en omgang hjemmelavet være næsten ligeså god ;-)! Man kan hvert fald være garanteret en kæmpe portion med rester til […]
Hej twin food
Hvor har I købt laksen? For er det ikke noget med, at man skal benytte sig af noget bestemt laks til sushi? :-)
Hej Cecilie,
Vi plejer at købe laksen hos fiskehandleren og informerer om at det skal bruges til sushi – så plejer de at vide, hvilket man skal bruge ;-)
KH