CALZONE MED HOT SPANSK PØLSE OG SOLTØRREDE TOMATER –
Bagværk, Hovedretter, Livet i Sydney, Pizza

CALZONE MED HOT SPANSK PØLSE OG SOLTØRREDE TOMATER

I et supermarked hernede stødte jeg den anden dag ind i delikatessen med en masse lækkert pålæg. Her var det en spansk hot salami, der sprang i øjnene, som jeg ville prøve at bruge som “pepperoni” i en calzone. Sammen med den spicy pølse blev der puttet soltørrede tomater, rødpeber, champignon, chili og revet ost i. En meget lækker smagskombination – specielt med de soltørrede tomater, det har jeg aldrig prøvet før, og det er heller ikke sidste gang ;). Konsistensen på dejen blev som planlagt, sprød skorpe og svampet dej. Den blev lavet af rugmel, hvedemel, tørgær, lidt olie, salt og vand og derefter stilt til hævning i et godt stykke tid. Den spicy pølse er super lækker og jeg har allerede planlagt et par pastaretter og måske en pizza mere. Weekenden hernede er gået med en masse skole. Vejret har været dårligt, rigtig efterårsvejr som man kender det hjemme i Danmark og derfor en god idé at få lavet sine skoleopgaver så de ikke hænger over hovedet når solen pludselig skinner. Det skulle den forhåbentlig komme til i næste uge, men taget i betragtning at her er vinter, er vejret faktisk helt okay :)

 

Ingredienser (2 store calzoner)

Dej
2 cup vand
2 pk. tørgær
1 spsk. olie
Salt
150 ml Rugmel
Hvedemel

Fyld
200 g. spicy pølse
1 Rødpeber
4 champignon
8-10 cm. chili
1 glas soltørrede tomater
Tomatsauce
Revet ost
Oregano

 1. Dejen blev lavet lidt på slump, derfor kendes mængderne på melen ikke helt. Start med at opløs gæren i vandet og tilsæt derefter olie og salt
 2. Tilsæt ca. 150 ml. rugmel og kom derefter hvedemel i til dejen er æltet godt igennem og har en fast konsistens. Stil den til hævning i 1-2 timer (gerne mere)
 3. Del dejen i to lige store dele og rul dem tyndt ud (ca. 1 cm. tyk)
 4. Fordel tomatsauce på den ene halvdel sammen med halvdelen af alt fyldet. Drys til sidst med lidt revet ost og oregano og luk den anden halvdel over fyldet. Fold evt. kanterne sammen, så det ikke løber ud, når den bages
 5. Gør det samme for den anden calzone med resten af fyldet og bag dem i ovnen ved 250 grader i 15-20 min.
tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

 • Reply Line 12 august, 2012 at 15:56

  Hvor ser den bare lækker ud!! Hot spansk pølse lyder vildt lækkert!

 • Reply Anonymous 12 august, 2012 at 16:56

  Jeg laver altid calzone med skinke – men denne lyder da også super lækker! Forestiller mig at pølsen giver den en lækker kraftigere smag :)

  • Reply Laura og Christine 13 august, 2012 at 00:51

   Vi plejer også at bruge skinke, men du har helt ret, den bliver lidt mere kraftig og mere krydret – rigtig lækkert efter min smag :)

 • Reply Kira 12 august, 2012 at 18:27

  Wow, det ser lækkert ud! Det vil jeg helt klart prøve :) Kan også anbefale Jamie Olivers med spinat og svampe, hvis I ikke har prøvet den!

  • Reply Laura og Christine 13 august, 2012 at 00:52

   Hej Kira! Tusind tak. Hmmmm den lyder lækker – tak for tippet! Calzoner er bare geniale med alt det lækre fyld man kan komme i :)

 • Reply Julia Ring Olsen 10 december, 2012 at 21:40

  org, ser super lækkert ud! :-)
  – Julia, foodallaroundtheworlddk.blogspot.dk

 • Skriv en kommentar