Når vi har lyst til kage, kan det være lidt forskelligt hvad vi har lyst til. Nogle gange er det en meget tung kage, der nærmest ikke kan blive for voldsom i det. F.eks. en svampet brownie med chokolademousse på toppen. Andre gange er det en lidt lettere kage, som vi har lyst til, og gerne med et frisk pift – det kunne være denne her skønne citronkage med græskar.
Denne citronmåne med knasende bund hører ind under de lidt lettere kager med et frisk pift, selvfølgelig fra citronen. Nederst er der en kiksebund lavet på Bastogne kiks og smør og oven på dette lag er der en lys kagedej. Toppen er pyntet med normal lys glasur, hvor der er tilsat en anelse citron. Derudover er der pyntet med en lidt kraftigere gul glasur for at givet toppen et lille mønster.
Ingredienser (1 fad, ca. 20 x 30 cm)
Bund
375 g Bastogne kiks
150 g smeltet smør
- Blend kiksene til en fin masse og tilsæt herefter den smeltede smør
- Fordel kikseblandingen i bunden af fadet og bag bunden i ovnen ved 170 grader (alm. ovn) i 15 min
Dej
150 g sukker
150 g blødt smør
150 g marcipan
3 æg
90 g hvedemel
skal fra 1 citron
saft fra 1/2 citron
til toppen: glasur lavet af flormelis og citronsaft
- Pisk sukker og smør sammen til en ensartet fin masse
- Riv marcipanen og vend den i sukker/smør blandingen
- Pisk æggene i et af gangen
- Vend forsigtigt hvedemel i sammen med citronskal og -saft
- Fordel dejen oven på den bagte kiksebund og bag kagen yderligere i 25-30 min. ved 180 grader (alm. ovn) – kagen skal være let gylden på toppen og have en fast konsistens
- Lav glasur af flormelis og citronsaft og fordel den over den afkølede kage
6 Kommentarer
Øj, de ser fine og lækre ud. Citron er altid et hit.
Tusind tak – ja citron er altid godt, specielt i kage :)
Hej piger. Hvad tænker I om at fryse denne kage? Vil gerne lave lidt i forvejen til en fødselsdagsfejring senere på måneden.
Hej Sara,
Den kan sagtens fryses. Bare lad den tø op i køleskab og så kom glasur på inden servering :-)
En rigtig lækker kage. Har serveret den til gæster, men manglede i opskriften mål på kageformen?
Hej Anne,
Dejligt at høre, der skulle meget gerne være angivet størrelse på det fad vi brugte øverst i opskrifter ved “ingredienser”,