BURGER MED RØDBEDEBØF –
Burger, Nemme hverdags retter, Vegetar

BURGER MED RØDBEDEBØF

Det er faktisk ved at være rigtig længe siden disse rødbede burgere blev lavet. Det er helt tilbage fra før vores lille skiferie. Selvom det er længe siden de blev lavet, ændrer det dog ikke noget på, at de var ret lækre! Rødbede bøffen kan spises på en masse måder og her valgte vi at komme den i en burger, hvor burgerbollen bestod af en rugbolle. Bøffen blev lavet ud fra rødbede, selvfølgelig, og derudover tilsatte vi bl.a. også ris, æg og mel, som var med til at få massen til at hænge bedre sammen. Opskriften her giver en del bøffer, som man med fordel kan fryse ned og lynhurtigt have aftensmad klar en travl dag. Et godt forslag til en lækker vegetarburger, der samtidig har en flot rød farve ;-)

 

Ingredienser (giver ca. 8 store bøffer):
4-5 Rødbeder
1 Løg
1 fedhvidløg
3 dl ris
salt og peber
1 dl mel
1 æg
1 håndfuld spinatblade

 

  1. Kog risene efter pakkens anvisning
  2. Kog samtidig rødbederne møre med lidt salt
  3. Blend de kogte ris med de øvrige ingredienser, løg, hvidløg, spinatblade og rødbeder
  4. Tilsæt æg, salt og peber
  5. Tilsæt melet indtil massen har en god konsistens og ikke falder fra hinanden
  6. Lad evt. massen stå 30 min. i køleskabet hvorefter bøfferne formes og steges på panden
  7. Vi puttede et stykke ost på bøfferne lige inden de var færdige – det var så lækkert :-)
  8. Hvis man ønsker at lave en burger kan man komme de sædvanlige ting i som agurk, tomat, ketchup osv!

For lidt tid siden fik vi en lækker pakke fra Urtekram. Vi var blevet bedt om at teste en opskrift, som Umahro Codogan havde lavet fra Urtekram. Opskriften passede perfekt til os, da den går ind under nemt, sundt og spændende. Den opskrift vi skulle teste var en ret med kylling, fuldkornspasta, porre og gulerødder. Det smarte ved denne opskrift er, at det kan blive lavet i én gryde og at det kun tager 20-25 minutter at lave retten.

Opskrift på kylling og fuldkornspasta i én gryde (fra Livet er meget mere med Urtekram og Umahro)
Kom 1/2 liter vand, 1 fed hvidløg, 1 tsk oregano*, 1 tsk rosmarin*, 1 tsk timian* i en gryde og bring det i kog. TIlsæt derefter 200 gram fuldkornspasta* og lad pastaen koge halvt færdigt i 6 minutter. Der kan tilføjes ekstra vand, hvis retten bliver tør. Kom 300 gram kyllingebryst i gryden, som er blevet skåret i strimler, sammen med 1 fintsnittet porre, 2 fintrevne gulerødder – rør det godt rundt og lad det simre i 5 minutter. Til slut tilsættes 150 gram spinat hvorefter retten bare skal stå i 1 minut. Server retten i fx en skål med olienolie på toppen, salt og peber.

tidligere indlæg næste indlæg

17 Kommentarer

  • Reply Trine Alsing 7 februar, 2013 at 09:57

    Eih hvor ser ddet lækkert ud …. det må testet snarest :o)

    • Reply Twin Food 8 februar, 2013 at 09:03

      Det var også smadder lækkert, Trine ;-)!

  • Reply Camilla Kirstine 7 februar, 2013 at 10:22

    Uhhmmm! Det ser SÅ lækkert ud! Både burgeren samt pastaretten! Jeg er især lun på de grove rugboller – har I evt. en opskrift?

    Tusinde tak for en altid inspirerende blog, som formår at inspirere til overskuelige men afsindig lækre retter!

    • Reply Twin Food 8 februar, 2013 at 09:04

      Hej Camilla. Jep vi har en opskrift, men de her er lavet på slump, så vi skal lige have de rigtige mængder, og så kommer opskriften på bloggen :-)!
      Tusind tak for de søde ord, de varmer meget kan du tro!

      • Reply Lise 9 februar, 2013 at 10:36

        Hejsa, jeg skal lave dem her til aftensmad, har i måske et link til et opskrift, som i er gået ud fra, til rugbollerne :-)?

        • Reply Twin Food 9 februar, 2013 at 16:31

          Uh den er godt nok lidt svær, for har slet ikke de rigtige mængder på en opskrift uden surdej, men hvis du kan nå det kan du evt. prøve dig frem med denne her;
          50 gram gær
          2 tsk salt
          5 dl vand
          1 dåseøl
          300 gram kerner (græskarkerne, solsikkekerner, hørfrø)
          250 gram rugkerner
          500 gram rugmel
          200 gram hvedemel
          225 grader i almindelig ovn i ca. 40 min., evt tilsæt lidt færre kerner og lidt mere mel.
          God fornøjelse :-)

          • nana kyhn 10 marts, 2013 at 12:37

            hej :-) kunne godt tænke mig at prøve disse til i aften, men med surdej (står klar i køleskabet).. hvordan er den så?:-D Skøn blog i har -altid den første jeg går til for inspiration ogopskriter !:-) venlig hilsen nana :-)

          • Twin Food 10 marts, 2013 at 19:28

            Hej Nana :-)
            Undskyld det sene svar (måske for sent til din aftensmad), men her findes en opskrift med surdej: https://twin-food.dk/rugboller-2/
            God søndag :-)

  • Reply Johanne T 7 februar, 2013 at 11:34

    Det ser virkelig lækker og sundt ud!

    http://www.johanneblog.dk

    • Reply Twin Food 8 februar, 2013 at 09:06

      Tak, Johanne! Burgerne var rigtig gode! Hav en dejlig weekend :)

  • Reply BAGTE KARTOFLER MED SKYRCREME | Twin Food 12 februar, 2013 at 11:34

    […] fx rive lidt ost henover – det synes vi gjorde dem rigtig lækre! Til kartoflerne fik vi en rødbedebøf, lidt hytteost og salat […]

  • Reply Annika 17 september, 2014 at 21:51

    Rødbedebøfferne er heeeelt fantastiske! Jeg lavede dem til en fest i weekenden, og jeg fik en veninde, som ikke kan lide rødbeder, til at spise hele 5 stk.

    • Reply Twin Food 18 september, 2014 at 13:21

      Tusind tak for din dejlige kommentar :)
      Dejligt at I kunne lide dem! ;)

  • Reply Mette 30 januar, 2015 at 21:00

    Hej, har i kogt risene først, og tror I de kan undværes eller erstattes med fx havregryn :)?

    • Reply Twin Food 31 januar, 2015 at 15:56

      Hej Mette
      Ja risene er kogt først :-)
      Vi er ikke sikker på at havregrynen vil give bøffen den samme konsistens.
      Så skal du måske erstatte med fx kogt bulgur eller quinoa i stedet for

  • Reply Mette 1 februar, 2015 at 10:30

    Det så jeg godt efter jeg havde sendt beskeden haha… Vi erstattede det med belugalinser det havde vi lige, og det dobbelte mel – de blev fine :)!

    • Reply Twin Food 1 februar, 2015 at 14:45

      Lyder spændende med belugalinserne :)
      God søndag!

    Skriv et svar til BAGTE KARTOFLER MED SKYRCREME | Twin Food Slet kommentar