BAGTE KARTOFLER MED SKYRCREME –
Nemme hverdags retter, Tilbehør, Vegetar

BAGTE KARTOFLER MED SKYRCREME

Det er faktisk længe siden, at vi fik et fif om de her kartofler, hvor man først bager dem, derefter tager fyldet ud – blander det med hvad man vil, og bager det i kartoflen igen. De er meget meget nemme og det er kun fantasien der sætter grænser mht. hvad man kan komme i dem. Vi valgte at lave en creme af skyr, løg, hvidløg, hakket chili og feldsalat. Det hele blev selvfølgelig blandet sammen med fyldet fra kartoflen, som var bagt en smule i ovnen inden. Efter fyldet er tilbage i kartoflen kan man fx rive lidt ost henover – det synes vi gjorde dem rigtig lækre! Til kartoflerne fik vi en rødbedebøf, lidt hytteost og salat :-) 

Ingredienser (tilbehør til 2 personer)
3 mindre kartofler
100 gram stegte svampe
1 løg
1 fed hvidløg
3-4 spsk skyr
1 lille håndfuld feldsalat
1/4 frisk hakket chili
Salt og peber

 

  1. Skrub kartofler med en svamp, læg dem på en bageplade med lidt olie og salt ovenpå
  2. Bag dem ved 200 grader (alm. ovn) i 3-5 kvarter (afhænger af hvor store kartoflerne er)
  3. Når kartoflerne er bløde, skæres de over. Udhul kartoflerne med en ske – der skal stadig være lidt tilbage i kanterne, så de ikke falder helt sammen
  4. Den bagte kartoffel moses i en skål og heri puttes svampe, hakket løg, hakket hvidløg, skyr, hakket feldsalat og hakket chili – bland det hele godt sammen
  5. Smag til med salt og peber
  6. Kom fyldet tilbage i kartoflerne og riv lidt ost henover
  7. Bag kartoflerne med fyld i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 min – osten skal være gylden
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Julie 12 februar, 2013 at 12:30

    Nøj hvor ser det godt ud! Mums.

    • Reply Twin Food 13 februar, 2013 at 21:48

      Tak Julie – de var rigtig gode :-)

  • Reply Emilie 12 februar, 2013 at 13:58

    Lækkert!

    //Emilie
    http://gravidmedlupus.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 13 februar, 2013 at 21:48

      Lige præcis, Emilie ;-)

  • Reply Helle L. 13 februar, 2013 at 12:37

    MUMS – det ser lækkert ud… manglede faktisk lidt inspiration til en middag jeg afholder i weekenden, så vups.. på menuen med dem. Mange tak for tippet

    • Reply Twin Food 13 februar, 2013 at 21:49

      Dejligt Helle! Vi håber de bliver en succes ;-)

  • Reply Sonia Az 14 februar, 2013 at 10:30

    Jeg lavede disse lækre kartofler i går og tilføjede skinkestykker.. Hold nu op de er gode

    • Reply Twin Food 14 februar, 2013 at 16:05

      Det er vi glade for at høre, og rigtig god idé med skinkestykkerne ;-)

  • Reply David Fønsbo 4 februar, 2022 at 15:43

    Kæft det ser godt ud! Tager lige to portioner når det nu er Twinn Food :-)

    • Reply Twin Food 2 marts, 2022 at 08:55

      Tusind tak :-)

    Skriv en kommentar