Det er faktisk længe siden, at vi fik et fif om de her kartofler, hvor man først bager dem, derefter tager fyldet ud – blander det med hvad man vil, og bager det i kartoflen igen. De er meget meget nemme og det er kun fantasien der sætter grænser mht. hvad man kan komme i dem. Vi valgte at lave en creme af skyr, løg, hvidløg, hakket chili og feldsalat. Det hele blev selvfølgelig blandet sammen med fyldet fra kartoflen, som var bagt en smule i ovnen inden. Efter fyldet er tilbage i kartoflen kan man fx rive lidt ost henover – det synes vi gjorde dem rigtig lækre! Til kartoflerne fik vi en rødbedebøf, lidt hytteost og salat :-)
Ingredienser (tilbehør til 2 personer)
3 mindre kartofler
100 gram stegte svampe
1 løg
1 fed hvidløg
3-4 spsk skyr
1 lille håndfuld feldsalat
1/4 frisk hakket chili
Salt og peber
- Skrub kartofler med en svamp, læg dem på en bageplade med lidt olie og salt ovenpå
- Bag dem ved 200 grader (alm. ovn) i 3-5 kvarter (afhænger af hvor store kartoflerne er)
- Når kartoflerne er bløde, skæres de over. Udhul kartoflerne med en ske – der skal stadig være lidt tilbage i kanterne, så de ikke falder helt sammen
- Den bagte kartoffel moses i en skål og heri puttes svampe, hakket løg, hakket hvidløg, skyr, hakket feldsalat og hakket chili – bland det hele godt sammen
- Smag til med salt og peber
- Kom fyldet tilbage i kartoflerne og riv lidt ost henover
- Bag kartoflerne med fyld i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 20 min – osten skal være gylden
10 Kommentarer
Nøj hvor ser det godt ud! Mums.
Tak Julie – de var rigtig gode :-)
Lækkert!
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
Lige præcis, Emilie ;-)
MUMS – det ser lækkert ud… manglede faktisk lidt inspiration til en middag jeg afholder i weekenden, så vups.. på menuen med dem. Mange tak for tippet
Dejligt Helle! Vi håber de bliver en succes ;-)
Jeg lavede disse lækre kartofler i går og tilføjede skinkestykker.. Hold nu op de er gode
Det er vi glade for at høre, og rigtig god idé med skinkestykkerne ;-)
Kæft det ser godt ud! Tager lige to portioner når det nu er Twinn Food :-)
Tusind tak :-)