En af vores yndlings kager er helt sikkert en brownie! Der findes altså ikke noget bedre end en dejlig svampet hapser fuld af chokoladesmag – MUMS! Vi var i sommerhus for et par weekender siden, hvor vi skulle stå for desserten og i den anledning blev denne her brownie bagt. Vi elsker hjemmelavet karamel (dulce de leche) og havde en slat tilovers fra karamel bidder og mente altså ikke at brownine kunne tage skade af lidt karamel. Det gjorde den bestemt heller ikke!! Karamel smagen er ikke vildt fremtræden, men det var skønt med små bider, med ekstra cremet blød karamel i kontrast til den meget chokolade fyldte kage – vi var vilde med det!! Vi har brugt vores klassiske brownie opskrift med inspiration fra søde chokolade Anne og har blot tilsat lidt karamel imellem to sjatter dej og videre på toppen
Ingredienser (1 kage af 20 cm 28 cm)
200 gram smør
200 gram mørk chokolade
150 gram sukker
5 æg
1 spsk mel
1 håndfuld hakkede mandler
2 dl dulce de leche (laves hvor en dåse kondenseret mælk overdækkes med vand i en gryde og koges ved svag varme i 3 timer – åben forsigtigt dåsen, da den varme karamel kan sprøjte ud)
- Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter chokolade og lad også dette smelte
- Tag gryden af varmen og tilsæt sukker
- Tilsæt æggene lidt efter lidt til gryden og rør rundt undervejs
- Kom mel i og vend dejen godt rundt, lad den evt. køle en smule
- Kom bagepapir i en kageform og fordel de hakkede mandler rundt i bunden
- Hæld halvdelen af kagedejen ned i formen og fordel derefter 1 dl dulce de leche rundt på kagen i små klatter (kan “trækkes” mere ud med en kniv)
- Kom den resterende halvdel oven på og på toppen fordeles igen 1 dl dulce de leche
- Bag kagen i ca. 25 minutter i en 180 grader varm ovn (det er meningen at den ikke skal virke helt færdigbagt)
- Lad kagen køle helt af (gerne natten over) inden den skæres ud og serveres
20 Kommentarer
Tak for en super side :) Hvor længe kan man gemme karamellen når den først er lavet?
Velbekomme :) vi opbevarer vores i en plastik beholder i et par uger, hvis ikke den er spist inden ;)
Hejsa. Jeg nyder virkelig at følge med på jeres blog – i deler de mest forfriskende opskrifter. Jeg har derfor lavet et lille indlæg om jer på min egen blog. Hvis i vil se indlægget, så er linket her:
// Naja
Tak for dine søde ord Naja og tak for indlægget – det er rigtig fint :)!
God aften!
Kan man godt fryse den ned?
Hej Lotte
Det er ikke noget vi selv har prøvet, men tænker da at det godt kan lade sig gøre :) :)
Hejsa, det ser virkelig lækkert ud. Der skal ikke bruges mere end en spsk mel? Kh
Hej Mai
Nej, det er rigtig nok med kun 1 spsk mel – selvom det ikke er meget :)
God søndag!
Hej :-)
Tror i det vil kunne lade sig gøre at bruge saltkaramel (lavet af fløde, sukker, smør og salt) i stedet for dulche de leche?
Mvh
Ninna Maria
Det kan det sagtens – det lyder iøvrigt rigtig lækkert :) :)
KH
Hvor ser den bare lækker ud!
Jeg ville lige høre, hvor man køber dulce de leche? Kan det bare købes i netto?
Tusind tak :)
Vi har faktisk aldrig købt det, men har hørt det kan købes i føtex/brugsen :)
Hej, jeg skal lave denne kage i morgen – men er lidt i tvivl om, hvad i har lavet den i. Bare i et fad? :)
Jep, den er lavet i et fad med målene 20 x 28 cm. :)
God fornøjelse
Hejsa :-)
Super lækre opskrifter I laver. Har lige et spørgsmål tror I at Kagen vil kunne laves uden mel ?
Hej Hanne,
Tusind tak! Vi har ikke prøvet at lave den uden mel og der skal formnentlig lidt til for at holde den sammen.
Hvis det er for at få en glutenfri udgave, så prøv med mandelmel i stedet for :-)
KH
Skal denne kage stå i køleskabet natten over? eller på køkkenbordet?
Og skal mandlerne ristes inden?
Kære Tanja,
Godt nytår!
Vi er kede af hvis svaret kommer lige sent nok, om ikke andet ved du det til næste gang :-)
Vi synes kagen bliver bedst ved at stå i køleskabet natten over og mandlerne rister vi ikke,
KH
Hej
Tak for opskriften. Det er en super lækker kage. Dog ville jeg opfordre jer til at skrive i opskriften, at man skal være opmærksom på, at når man åbner den kondenserede mælk kan der være overtryk i dåsen og den varme karamel kan sprøjte op i hovedet på en.
Det gør ondt skulle jeg hilse at sige;)
Mvh Rikke
Hej Rikke,
Det lyder godt nok ikke rart, det er aldrig noget vi selv har været ude for og derfor har vi ikke overvejet at skrive det i opskriften – det er tilføjet nu.
Vi håber at dit hovede er ok :)
KH Laura og Christine