BANAN/BAILEY IS –
Desserter, is, Søde sager, Sundere alternativer

BANAN/BAILEY IS

bai3

Ja vi er blevet helt vilde med hjemmelavet pindis og har endelig fået anskaffet os nogle super gode forme. Vi elsker at man kan blande alle sine yndlings is-ingredienser og samme tid lave dem som lidt sundere alternativer. Denne her pindis består hovedsageligt af banan og så med et lille usundt twist af bailey. Bailey har for nyligt lanceret en ny elegant falske, og vi blev spurgt om vi kunne tænke os at få sådan en – selvfølgelig kunne vi det! Vi elsker bailey, som shot, i kaffe og nu også i is kan vi konstatere. Tilsæt den mængde bailey der ønskes og smag til inden isene kommer på køl. Skynd jer allerede nu at ligge bananstykker i fryseren, så isene kan laves når I har allermest lyst ;) Vi dækkede det yderste stykke med mørk chokolade og dryssede derefter med hakkede ristede hasselnødder. Brug gerne andre nødder eller undlad det måske helt.

 

Ingredienser (ca. 4 store):
2 frosne bananer
1/2-1 dl mælk
1-3 spsk bailey pr. is (smag til) – vi elsker bailey og har den nok lidt til den stærke side ;)
70 gram chokolade

Ristede hakkede hasselnødder

 

  1. Skær de to bananer i mindre stykker og frys dem ned – gerne 5-6 timer til de er helt hårde
  2. Blend den frosne banan til en ensartet tyk masse
  3. Tilsæt herefter bailey og mælk og bland det hele godt hvorefter det hældes i pindis-formene
  4. Stil dem i fryseren – 11-12 timer til de er helt frosne
  5. Smelt chokolade og rist hasselnødderne på en tør pande hvorefter de hakkes fint
  6. Dæk det yderste stykke af isen med smeltet chokolade og drys med hakkede hasselnødder – gør dette for alle 4 is og spis :)

bail2

bail4

Som i kan se på overstående billede har Bailey flasken skiftet udseende fra den lidt nuttede og buttede flaske til et mere slankt, højt og elegant udseende. Den nye flaske, synes vi, virker med ekslusiv og ville snildt kunne gå sig i en gave-kurv med fx lidt chokolade og kaffe! Det ekstra smarte ved det nye udseende er at den nu er blevet så slank at den kan stå i køleskabslågen, så behøver man ikke at have den liggende på en hylde, hvor den ruller rundt :-)!

bail1

Baileyen er modtaget som en gave! Men opskriften og meningerne bag indlægget er helt vores egne.

tidligere indlæg næste indlæg

29 Kommentarer

  • Reply Ole 25 juni, 2013 at 11:34

    Ser super lækkert ud. Hvilken form bruger i til isene?
    Og tak for en super blog!

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:43

      Vi fandt nogle på tilbud i netto for nogle uger siden, men alle is-pinde forme kan helt sikkert benyttes :)
      Dejligt du gider at følge med :)!

  • Reply Anna-Nathalie 25 juni, 2013 at 11:57

    Mmmmh de ser så lækre ud jeres is!!

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:44

      Tusind tak Anna-Nathalie ;)!

  • Reply Ghita Petersen 25 juni, 2013 at 12:01

    Tror i isen kan laves i form, så jeg kan servere den som dessert?

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:46

      Ja det burde den godt kunne, husk at tag dem ud 1/2 times tid inden de skal serveres, så den ikke er for hård :)!

      • Reply Ghita Petersen 26 juni, 2013 at 07:53

        tak :-) Det skal prøves

        • Reply Twin Food 26 juni, 2013 at 15:58

          Lad os endelig vide hvad du synes om det, Ghita :-)!

  • Reply Lakrisbloggen 25 juni, 2013 at 12:45

    Mmmm! Ser herlig ut! Baileys og banan er kjempegodt, smatt smatt!

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:46

      Tusind tak! JA det er bare en skøn kombination :)

  • Reply nataliechristina 25 juni, 2013 at 13:11

    piger,piger,piger nu stopper i altså, jeg bliver jo nødt til at lave dem her!!!

    http://www.agoodiebag.blogspot.com

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:47

      Sorry ;)! Vi håber du vil elske dem ligeså meget som vi gør :)!!

  • Reply Elvira 25 juni, 2013 at 13:47

    Ser lækkert ud – hvor har du købt isformene?

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:48

      Tak! De er købt i netto på tilbud for nogle uger siden :)!

  • Reply Annette A 25 juni, 2013 at 20:01

    Så er de lavet og jeg glæder mig meget til at smage dem! :)

    Har dog et lille spørgsmål – hvorfor skal bananerne fryses først?

    Tak for en god blog!

    • Reply Twin Food 25 juni, 2013 at 20:49

      Dejligt at høre Annette – vi håber du kan lide dem! Når de frosne bananer blendes for de en tyk cremet konsistens, som ikke rigtig er mulig at få hvis de bare blendes til mos ved stuetemperatur! :)

  • Reply Madling 25 juni, 2013 at 22:12

    Hvor lækkert med alle de fine is I laver. Super ideer.
    Jeg er dog ikke til Bailey, så jeg må lave børne-versionen… bananis ;-)

    • Reply Twin Food 26 juni, 2013 at 07:50

      Hehe, børne-versionen er skam også rigtig lækker ;-)!

  • Reply Amanda Madsen 26 juni, 2013 at 12:45

    Iiih hvor ser det lækkert ud! Det skal godt nok prøves!

    • Reply Twin Food 26 juni, 2013 at 16:07

      De er så lækre, Amanda! ;-)

  • Reply Anja 26 juni, 2013 at 21:31

    Årh jeg savler! Den is ser virkelig lækkert ud! Bliver isen cremet af bananen eller er den mere som en normal frugtis?

    • Reply Twin Food 27 juni, 2013 at 21:34

      Tak Anja – den var skøn! Vi synes bananen gør den cremet og tyk – du kan evt. blande lidt skyr/yoghurt ved hvis du ønsker den mere cremet :)

  • Reply Kalorie Kaos 27 juni, 2013 at 17:57

    Mhmmmmm en lækker is! Perfekt til en hyggeaften på terrassen :)

    Mange madhilsner http://kaloriekaos.blogspot.dk/

    • Reply Twin Food 5 juli, 2013 at 21:58

      Du har helt ret ;-)!

  • Reply Julie 28 juni, 2013 at 12:38

    Mums, hvor ser de skønne ud! Jeg har lige et lille all-round spørgsmål. Vores blender gik forleden i stykker, og vi er nu kun i besiddelse af en stavblender, som desværre ikke er helt effektiv nok til frosne ting og sager. Jeg vil spørge, hvilke gode hvidevarer I har i Jeres køkken? Har I både en saftpresser (altså sådan en så I kan lave smoothie af Jeres grøntsager) og en alm. blender med “skål” ala Kitchen Aid? Ville elske at kunne lave lækre og sunde is med frosen banan, samt få brugt den overskydende broccolistav fra et broccolihoved :)

    • Reply Twin Food 28 juni, 2013 at 18:39

      Hej Julie! Vi har en juice maskine, som ikke laver smoothies med juice. Derudover har vi en stavblender, som vi bruger når der skal laves smoothies med frosnebær og sådan – det er en fra Braun og den kan godt knuse de frosne ting. Og så har vi et almindeligt piskeris – så det er faktisk de 3 ting vi bruger i køkkenet. Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål! :)

  • Reply Banan Baileys – is | Kira Eggers 11 juli, 2013 at 15:08

    […] til Baileys lancering af deres nye slanke model af en flaske, er jeg blevet hooket på Baileys is. Jeg fandt en hvad jeg tror er en rigtig god opskrift her, så hvis du har Baileys stående derhjemme og et par bananer… do your thing […]

  • Reply Sif 1 juli, 2014 at 10:41

    De har skal prøves til grill aften! Hvilken chokolade bruger i? Jeg synes at det er svært at finde den helt rigtige. Tak for altid lækre opskrifter!

    • Reply Twin Food 3 juli, 2014 at 16:43

      Hej Sif
      Vi har sendt dig en mail med svar :)
      God sommer!

    Skriv en kommentar