Da vi for et par weekender siden, var ovre og besøge vores mormor og morfar på sjælland, nåede vi også et smut forbi Frederiksberg, hvor vores mors bror bor med kone og tre dejlige børn. Vi nåede lige en kop kaffe, inden vi skulle køre mod færgen. Vi ville tage en sandwich med på vejen, og vores fætter Aksel og tante, var ikke i tvivl om hvilken café vi skulle vælge. Sandwich’ne fra Tonkin på Gammel Kongevej lød alt for gode, så det passede lige med at vi kunne holde bilen ude foran og rende ind og få et par sandiwch med til turen. Hold nu op de var gode, og da vi kom hjem igen, blev vi enige om, at vi simpelthen måtte prøve at efterligne. Vi synes det gik meget godt og har her lavet en udgave med oksekød, agurk, gulerod, kinaradise og masser af koriander! Sandwichen kan sagtens laves med andet kød – oksekødet er måske lidt et langt projekt, men det smager til gengæld også virkelig lækkert :)
Ingredienser (4 stk)
600 g okseklump
2 løg
1 fed hvidløg
1,5 l vand
1 terning oksebouillon
1 spsk stødt chili
1 spsk salt
Marinade: 2 spsk honning, 2 spsk chilisauce (Sriracha chili sauce)
Fyld: Frisk koriander, agurk i skiver, snittet forårsløg, frisk chili i skiver, syltede gulerødder (200 gram) og kinaradise (100 gram) lagt i lage (3 spsk sukker opløst i 2 dl eddike) i et par timer,
4 halve baguettes
- Skær okseklumpen i mindre tern og put det i en gryde
- Skær løg og hvidløg i både og tilsæt dette til gryden
- tilsæt vand, bouillon, chili og salt og lad det hele simre godt i omkring 2 timer
- Tjek kødet undervejs og når det er muligt at trevle/rive fra hinanden med to gafler er det færdigt
- Tag kødet op af gryden og riv det fra hinanden til fine strimler
- Varm chilisauce og honning på en pande og steg kødet let
- Halvér alle baguettes og fyld dem op med kød og grøntsager – hæld gerne lidt ekstra chilisauce på toppen inden den skal spises :)
2 Kommentarer
Nøj, hvor ser det fantastisk lækkert ud! Det skal prøves :D
Tusind tak – den var også helt vildt lækker ;)!