Siden sidst, hvor vi lavede en lækker granatæblemarmelade, har vi lavet endnu en portion hjemmelavet marmelade. Vi elsker hvor nemt og hurtigt det rent faktisk er at lave en god omgang hjemmelavet marmelade. Vi kan ikke tage al æren selv, for selvom det kan være svært at vælge den rigtige ingrediens, så gør Dansukker’s Syltesukker en stor del af arbejdet.
Denne her gang har vi lavet en omgang kirsebærmarmelade og man kan altså bruge lige præcis det man helt vil. Opskriften nedenfor på marmelade er en basis opskrift og det er altså nemt bare at udskifte kirsebær mængden med en anden frugt. Opskriften giver ca. 1 glas og det passer os ganske fint, for så er der masser af mulighed for at afprøve forskellige frugter/bær i løbet af sommeren i forskellige marmelader uden at det er den samme man har stående i køleskabet hele sommeren. Her kan I blandt andet finde masser af inspiration hos Dansukker’s Sylteskole.
Vi har brugt kirsebærmarmeladen på toppen af en af vores yndlings sommerdesserter, nemlig pavlova. De kræver to ingredienser og så kan man fylde stort set alt oveni dem. Vi fyldte dem med lidt smeltet mørk chokolade inden vi puttede kirsebærmarmeladen ovenpå og så dryssede vi også med hakket mørk chokolade på toppen.
Udover pavlova, elsker vi også at gøre vores morgenmad lidt ekstra luksus med et par skefulde marmelade.
Ingredienser (4-5 små)
1,5 æggehvider
1 dl sukker
50 g smeltet mørk chokolade
50 g hakket mørk chokolade
- Pisk æggehvider stive og drys sukker i lidt ad gangen – pisk indtil marengsmassen er sej og der dannes små toppe
- Brug en ske til at lave 4-5 små reder på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 35 minutter ved 125 grader
- Sæt dem til afkøling på en rist
- Smelt den mørke chokolade og fordel den i de afkølede pavlovaer
- Fordel afkølet kirsebærmarmelade (se opskrift nedenfor) ovenpå og drys med hakket mørk chokolade på toppen
Kirsebærmarmelade (1 glas)
200 g kirsebær (uden sten)
1,5 dl Dansukker Syltesukker
evt. 1 spsk vand
- Pil alle stenene ud af kirsebærrene og put dem i en gryde med syltesukkeret
- Lad det komme op at koge og lad det koge videre i ca. 15 min. – fjern skum undervejs, hvis det bliver nødvendigt
- Konsistensen vil stille og roligt blive tykkere og den kan nemt tjekkes ved lige at tage lidt af marmeladen på en ske, lad den køle og herefter se om den har fået den konsistens, som man ønsker
- Hæld marmeladen på et rengjort glas og lad det afkøle i køleskabet
Indlægger er lavet i samarbejde med Dansukker. Opskrifter, meninger og billeder er vores egne.
No Kommentarer