En suppe med en så flot farve som denne, må tiltale de fleste. Farverig aftensmad er så meget sjovere at spise efte vores mening. Den fine grønne farve kommer fra en masse ærter og udover dem, er suppen lavet på fennikel, forårsløg og persille. På toppen har vi puttet lidt varmrøget laks og pyntet med spirer, creme fraiche og mere persille. Laksen kan sagtens undlades eller udskiftes med andet fisk som f.eks. rejer eller stegt torsk. Måske det lyder kedeligt med ærter, men det smager altså mega godt og med et twist fra fennikel er det endnu bedre. Vi har før været lidt skeptiske, men efter flere forsøg er den faktisk ved at være ret højt oppe på suppelisten. Til sådan en omgang ærtesuppe med varmrøget laks hører også lækkert brød og her serverede vi det berømte grydebrød, som man efter vores mening, aldrig går galt i byen med.
Ingredienser (2 pers.)
300 g fennikel
1 fed hvidløg
2 forårsløg
2 spsk hakket persille
6 dl grøntsagsbouillon
400 g ærter (Vi brugte frosne, men man kan også bruge frisk)
125 g varmrøget laks
Til servering: Lækkert brød, spirer, persille og creme fraiche
- Skær fennikel hvidløg og forårsløg i mindre stykker og steg det i lidt olie i en gryde
- Tilsæt persille, bouillon og ærter og lad det hele koge sammen
- Blend hele blandingen til en ensartet tyk masse og smag til med salt og peber (tilsæt ekstra bouillon hvis man ønsker den tyndere)
- Anret suppen i skåle og put varmrøget laks, spirer, persille og creme fraiche på toppen
8 Kommentarer
Ej, det er da så forårslækkert at se på :D
– Anne
http://www.venterpaavin.blogspot.com
Ja, og så smager den også godt ;-)
Uhm! Hvor ser det lækkert ud – skal straks afprøves:-)
Det lyder godt,
vi håber at den faldt i god jord :)
Skal den spises varm eller kold?
Vi spiste den varm :)
Jeg har lavet den her til aften :-) Jeg tilføjede valnødderudover resten af toppingen, og lavede pandebrød til :-) Det blev et hit!
Mums hvor lyder det lækkert :) God idé med valnødder – det vil vi huske!