Vi har før forsøgt med både svin (pulled pork) samt lam (pulled lam) og nu er det altså blevet kyllingens tur. Vi har længe gerne ville afprøve kyllingen og da vi så tilfældigt fik tilbudt en MajsPlus-kylling fra Rose poultry, var det altså besluttet at det skulle være nu ;-)! Og vi vil nok mene at det faktisk også lige nu er vores yndlings af de 3 vi har afprøvet – så tag’ lige og prøv det, hvis ikke i har endnu!! Kyllingen blev marineret i samme rub, som vi bruger til vores pulled pork, dog med et lille twist af lakrids, som var virkelig godt uden at være for overdøvende (det kan dog sagtens undlades)! Derudover serverede vi en salsa af blandt andet agurk, tomat, forårsløg, avocado og nektariner samt en hjemmelavet barbequesauce. OG selvfølgelig nogle lækre burgerboller. Vi lod vores kylling ligge i marinade natten over, men hvis man er meget utålmodig kan den formentlig godt kun “nøjes” med 3-4 timer.
En meget skøn burger med en meget saftig og smagfuld kylling, der trods efter 3 timer i ovnen ikke var i nærheden af noget tørt!! MajsPlus kyllingerne fra Rose er 100 % ren kylling, derudover har de mere plads at baske med vingerne på under deres levetid hvor de selvfølgelig får masser af majs og andet nærende foder.
Rubben herunder giver en større portion end hvad der skal bruges i opskriften, men opbevar’ det i et lukket glas og gem til næste omgang pulled pork – eller chicken.
Derudover er det rigtig vigtigt at få pakket kyllinge fileterne godt ind i sølvpapir, når det er i ovnen, så væden holdes inde og ikke fordamper – ellers kan man nemlig godt risikere at få en lidt tør omgang kylling.
Pulled chicken
Ingredienser (4 pers.)
800 g MajsPlus-kyllinge brystfilet
5 1/2 spsk. rub
Rub
Ingredienser (ca. 3,5 dl)
50 g. paprika
1 tsk. røget paprika
1 spsk. oregano
50 g brun farin
1 tsk hvidløgspulver
2 spsk salt
1 1/2 spsk frisk kværnet peber
1 tsk cayenne peber
1 – 1 1/2 spsk grovt lakrids pulver
Dag 1 (aftenen inden)
- Bland alle ingredienserne sammen til rubben – smag gerne til om der mangler mere af nogle af ingredienserne, f.eks. lakrids
- Put kyllingebrysterne i en frysepose og fordel 5 1/2 spsk af rubben henover og bland det hele godt rundt så al kylling er dækket
- Lad kyllingen ligge i køleskabet natten over i marinaden
Dag 2
- Hæld fryseposens indhold i et fad dækket med sølvpapir og dæk også kyllingen godt ind
- Put kyllingen i en 125 grader varm ovn (alm ovn) i 2,5 – 3 timer
- Fjern sølvpapiret og lad både kylling og marinade blive i fadet hvori kyllingen kan rives fra hinanden og blive blandet med den overskydende marinade hvorefter den er klar til servering
Salsa
1/2 agurk
1 avocado
3-4 forårsløg
1 nektarin
2 tomater
Saft fra 1/2 lime
Salt
Evt. lidt urter
Lidt salat som tilbehør
- Hak alle ingredienserne forholdsvis fint og bland dem sammen
- Smag til med lime saft, lidt salt og evt. urter
- Servér salsaen med lidt blandet salat (vi brugt feldsalat)
Barbequesauce
3 dl tomatsauce
6-7 spsk brun farin
3-4 spsk paprika
1-2 tsk cayenne peber
Salt og peber
- Blend alle ingredienserne sammen til en fin ensartet masse med en lille blender
- Smag til og tilsæt mere efter behov
Burgerboller
Ingredienser (ca. 10 stk.)
20 g gær
1 dl surdej (kan erstattes af 10 g gær og 1/2 dl vand)
6 dl vand
2 tsk salt
300 g fuldkorns emmermel
400 g hvedemel
- Opløs gær og surdej i vandet sammen med salt
- Tilsæt fuldkorns emmermel og lad dejen blive ensartet
- Tilsæt hvedemelen lidt af gangen indtil dejen er æltet godt og smidig – vi kører vores på maskine indtil den lige slipper skålen. Hvis ikke man kører på maskine er det muligt der skal bruges en anelse mere mel, MEN dejen må gerne være lidt klistret
- Lad bollerne hæve tildækket ved stuetemperatur i alt fra 2-8 timer
- Skær 10 lige store boller af dejen og læg dem på en bageplade, hvor de pensles med lidt mælk og drysses med ønsket knas
- Bag dem ved 250 grader i 10-15 min indtil de er gylde og med “hul” bund
Indlægget er sponsoreret og lavet i samarbejde med Rose Poultry. Opskrift, meninger og billeder er vores egne
15 Kommentarer
Hvor ser det lækkert ud! Jeg er helt vild med jeres blog :-) Tak for alle de skønne opskrifter og inspiration.
Tusind tak, hvor er du sød :)! Dejligt at høre!!
Ser lækkert ud, det virker også med andebryster ;0)
Tak – næste projekt må blive anden så ;)!
Kære piger.
Jeg lavede denne fantastiske ret i søndags med stor succes! Tak for en fantastisk og meget inspirerende blog! Jeres billeder er simpelthen så flotte og indbydende.
Mange hilsner
Åh tusind tak! Hvor er det dejligt at høre :)!
Rigtig god dag!!
Hvor længe kan barbeque saucen holde sig ? :-)
Vi vil skyde på et par dage i køleskabet :)
Hey Piger,
Jeg har sådan en portion stående og marinere i køleskabet.
Kommer i både sølvpapir under og over kyllingen? Og så fjener begge unden servering?
KH
– frk. sveske
inden servering self*
Uhm det lyder ikke dårligt :)
Vi plejer faktisk at kommet det både over og under, altså så det er pakket ind i sådan en pakke :)
Når det er færdigt hælder vi det hele over i det fad det har været i ovnen i (sammen med væden) og trækker det fra hinanden!
Vi håber det lykkeds!
Mums! Dette skal jeg lave i løbet af ugen! Kan det passe at der ikke skal noget olie eller lignede i jeres rub som kyllingen skal ligge i! :)
Vi håber det bliver et hit. Jep det er rigtigt – det er en tør rub, som du skal smøre kyllingen ind i :)!
I burde lave en advarsel på denne opskrift. Har nu lavet det og det er jo sindssygt stærkt :(
Det er vi kede af at høre. Det er jo meget smag og behag og vi spiser faktisk ikke særlig stærk mad og mener heller ikke at denne portion er til den stærke side. Det er svært at “advare” når folks smagsløg er meget forskellige :-)