Reklame for Bimi® Broccoli
Vi elsker de snacks, som udover at være nemme, også kan imponere de fleste uden at man har stået i køkkenet i flere timer. Det er egentlig ikke så ofte længere at vi deler opskrifter på lige netop snacks, selvom vi har et hav liggende i kategorien Snacks (både salte og søde) og derfor mente vi at det var ved at være på tide igen.
Vi har denne her gang brugt de meget fine Bimi® broccolier som hovedingrediens i de her sprøde snacks med gedeostdip. Det er en grøntsag som betragtes som en blanding mellem kinesisk kål og broccoli. Det passer godt, da hovederne ligner små broccolibuketter. Vi synes de er vildt søde og så pynter de så fint i diverse retter, hvor de nemt kan dampes, lynsteges eller koges. Derudover synes vi selvfølgelig også at de har en skøn smag – lidt som broccoli men bedre ;-) Hvis I er nysgerrige kan I lære meget mere om dem her og også finde andre spændende opskrifter. Vi tænker at vi skal prøve en skøn bruschetta næste gang!
Vi har taget de fine Bimi® broccolier og svøbt dem i serranoskinke og filodej. Herefter er de bagt i ovnen, som både tilbereder Bimi® broccolierne, så de får en helt perfekt konsistens og så gør det filodejen lækker sprød. Man kan ved bagning med fordel lige sætte ovnen på grill tilsidst for at give mere farve og sprødhed, men pas på for det kan gå hurtigt!
Som dyppelse, for det synes vi sådan en snack her kræver, har vi lavet en bagt gedeostdip. Og vi må lige sige at, hvis man er vild med gedeost, så SKAL I prøve denne her! Den er primært lavet af gedeost og flødeost blendet sammen, som herefter er bagt i ovnen. Det er en lækker dip som også kan bruges til meget andet. Dog synes vi at det spiller skønt sammen med det grønne fra Bimi® broccolierne, seranoskinken og det sprøde fra filodejen. Altså, en ganske god snack, som kan serveres til de fleste anledninger, f.eks som forret, måske på et tapasbord, til brunch, en frokost buffet eller måske som velkomstsnacks.
SPRØDE BIMI® BROCCOLIER MED GEDEOSTDIP
Ingredienser
- 10 Bimi®broccoli
- 10 skiver serranoskinke
- 1 pk filodej (optøet)
- Lidt olie til pensling
Gedeostdip
- 1 rulle gedeost
- 120 g flødeost
- 1/2 dl revet parmesan
- 2 spsk olie
- Smag til med salt og peber
- Til toppen: 1-2 1 Bimi®broccoliskåret i skiver, kogt i 2-3 min
Sådan gør du
- Rens Bimi®broccolierne - skær enderne af og fjern eventuelle blade eller dårlige områder
- Skær filodejen i strimler, så den har en bredde, der ca. passer med længden på stilken
- Brug 2-3 strimler filodej og læg et stykke serranoskinke ovenpå
- Læg 1 Bimi®broccoli i den ene ende og rul både skinke og filodej omkring
- Læg rullerne på en bageplade med bagepapir og pensl dem med lidt olie inden de bages i ovnen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 15 min - forbered i mens gedeostdippen
- Hvis der mangler farve kan man med fordel sætte ovnen på grill til sidst (men husk at hold øje med dem)
Gedeostdip
- Blend alle ingredienserne til en tyk ensartet konsistens
- Smag til med salt og peber
- Fordel dippen i et lille ovnfast fad, fordel en anelse flydende honning henover toppen og bag den ved 180 grader i ca. 15 min indtil den er gylden på toppen
- Server de sprøde Bimi®broccolier med gedeostdippen toppet med lynkogte Bimi®broccolier
No Kommentarer