GRÆSKAR FALAFLER MED FETA DIP –
Dip/Salsa, Frokost, Nemme hverdags retter, Vegetar

GRÆSKAR FALAFLER MED FETA DIP

Vi beklager den lidt stille tid her på bloggen, vi har åbenbart været lidt langsomme til at komme i gang med 2017. Vi satser dog på at det går godt fra nu af ;-).

Den første opskrift som vi gerne vil dele med jer her i 2017 er nogle lækre græskar falafler. De kan spises til frokost, til aftensmad med lækkert tilbehør eller i en wrap. Vi serverede en feta dip til, som vi synes fungerer rigtig godt. Vi har valgt at bage falaflerne, hvilket gør at man sparer lidt på fedtet, men de bliver bestemt ikke dårligere af at blive stegt i olie på en pande – man kan gøre lige som man vil! Derudover kan man også sagtens eksperimentere lidt og udskifte græskaren med andre grøntsager, der kan give nogenlunde samme konsistens, f.eks. rødbede, pastinak, gulerod, osv.

 

Ingredienser (ca. 15 stk.)

200 g græsker – alle græskarer kan bruges

1 dåse kikærker

1 fed hvidløg

1 1/2 spsk tahin

2 tsk paprika

limesaft

salt

lidt olie

1 tsk bagepulver

100 g mandelmel (evt. mere)

  1. Skær græskaren i tern, put dem på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 190 grader (alm. ovn) – de skal være bløde
  2. Put alle ingredienserne i en blender undtagen olien
  3. Tilsæt olie undervejs lidt af gangen indtil konsistensen er cremet og tyk
  4. Smag til med limesaft og salt – tilsæt evt. også mere tahin eller paprika, hvis man ønsker det
  5. Rør bagepulver og mandelmel i massen
  6. Form små kugler af massen, placer dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 15-20 min – de skal være faste og gyldne på toppen

 

Feta dip

100 g feta

1 dl skyr

1 tsk tahin

lime saft

salt

hakket persille

  1. Skær fetaen ud i tern og mos den sammen med skyren
  2. Smag til med tahin, lime saft, salt og hakket persille

 

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

  • Reply Simone 9 januar, 2017 at 15:10

    Wauw, det ser super lækkert ud! Ville man kunne bruge andre slags mel end mandelmel? :-)

    • Reply Twin Food 10 januar, 2017 at 20:22

      Ja, hvedemel, grahamsmel eller rugmel kan også sagtens benyttes :-)

  • Reply Hanne W. 11 januar, 2017 at 13:05

    Hvem vandt blenderen? :)

    • Reply Twin Food 15 januar, 2017 at 19:54

      Den er blevet sendt til en, der hedder Tine :-)

    Skriv en kommentar