Vi beklager den lidt stille tid her på bloggen, vi har åbenbart været lidt langsomme til at komme i gang med 2017. Vi satser dog på at det går godt fra nu af ;-).
Den første opskrift som vi gerne vil dele med jer her i 2017 er nogle lækre græskar falafler. De kan spises til frokost, til aftensmad med lækkert tilbehør eller i en wrap. Vi serverede en feta dip til, som vi synes fungerer rigtig godt. Vi har valgt at bage falaflerne, hvilket gør at man sparer lidt på fedtet, men de bliver bestemt ikke dårligere af at blive stegt i olie på en pande – man kan gøre lige som man vil! Derudover kan man også sagtens eksperimentere lidt og udskifte græskaren med andre grøntsager, der kan give nogenlunde samme konsistens, f.eks. rødbede, pastinak, gulerod, osv.
Ingredienser (ca. 15 stk.)
200 g græsker – alle græskarer kan bruges
1 dåse kikærker
1 fed hvidløg
1 1/2 spsk tahin
2 tsk paprika
limesaft
salt
lidt olie
1 tsk bagepulver
100 g mandelmel (evt. mere)
- Skær græskaren i tern, put dem på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 min. ved 190 grader (alm. ovn) – de skal være bløde
- Put alle ingredienserne i en blender undtagen olien
- Tilsæt olie undervejs lidt af gangen indtil konsistensen er cremet og tyk
- Smag til med limesaft og salt – tilsæt evt. også mere tahin eller paprika, hvis man ønsker det
- Rør bagepulver og mandelmel i massen
- Form små kugler af massen, placer dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 15-20 min – de skal være faste og gyldne på toppen
Feta dip
100 g feta
1 dl skyr
1 tsk tahin
lime saft
salt
hakket persille
- Skær fetaen ud i tern og mos den sammen med skyren
- Smag til med tahin, lime saft, salt og hakket persille
4 Kommentarer
Wauw, det ser super lækkert ud! Ville man kunne bruge andre slags mel end mandelmel? :-)
Ja, hvedemel, grahamsmel eller rugmel kan også sagtens benyttes :-)
Hvem vandt blenderen? :)
Den er blevet sendt til en, der hedder Tine :-)