BEEF FRIED RICE –
Kød, Nemme hverdags retter, Ris

BEEF FRIED RICE

beefr2

Hverdagen er startet igen, og vi er derfor på udkig efter de “nemme hverdagsretter”, som man i øvrigt nemt kan lave store portioner af, og derfor også har til dagen efter. Denne opskrift på Beef fried rice, er lige sådan en opskrift. Den er ofte på menuen, når vi ikke orker det helt store show i køkkenet – og så smager den lækkert! I forhold til ingredienser, minder retten faktisk lidt om pad thai (som i øvrigt også er en meget nem hverdagsret), udover at kyllingen er skiftet ud med hakket oksekød og nudlerne med ris. Det er få af vores opskrifter, som indeholder ris, og det skyldes nok, at vi faktisk ikke spiser det særlig ofte. Da vi var små, brød vi os ikke om det, og synes godt at det kunne forekomme “tørt” at spise. I denne her ret, er risene slet ikke tørre, specielt æggene, soya og hoisin saucen er med til at gøre dem ret lækre!

 

Ingredienser (ca. 4 personer)

350 gram ris (kogt i ca. 7 dl vand) – vi brugte jasmin ris

2-3 cm hakket ingefær

3 fed hakket hvidløg

500 gram hakket oksekød

4-5 æg

4 spsk soya

2 spsk fiskesauce

3 spsk hoisin sauce

300 gram svampe skåret i skiver

4 hakket forårsløg

 

Til servering: hakkede cashewnødder, skiver af lime, ekstra soya og stærk chilisauce

 

  1. Kog ris efter anvisning på pakken
  2. Kom lidt olie i en dyb pande eller en wok
  3. Tilsæt hakket hvidløg og hakket ingefær til panden og rør godt rundt
  4. Tilsæt kød og lad det blive brunet og tilsæt derefter ris til wokken og sørg for at vend det hele godt rundt
  5. TIlsæt æg ved at tage ris og kød til den ene side i wokken og slå æg ud i den anden side
  6. Lad æggene blive lidt faste, inden de vendes sammen med ris og kød
  7. Tilsæt soya, fiskesauce og hoisin sauce og miks det hele godt sammen
  8. Inden servering tilsættes svampe og forårsløg – vend det en sidste gang rundt
  9. Server med hakkede cashewnødder, skiver af lime, soya og stærk chilisauce

beefr1

beeft3

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Oh My Gown 5 januar, 2015 at 18:16

    EJ hvor ser det lækkert ud, så jeg ved jeg, hvad jeg skal bruge min rest hakkede oksekød på! :D

    • Reply Twin Food 6 januar, 2015 at 13:26

      Det er også en virkelig lækker ret :)
      Og perfekt hvis du har en oksekødsrest ;-)

  • Reply Pernille From 7 januar, 2015 at 09:32

    Det skal helt sikkert prøves. Jeg er altid på jagt efter nemme retter, der kan laves til mere end en dag :)

    • Reply Twin Food 7 januar, 2015 at 11:50

      Vi synes også det er rigtig rart med retter, hvor man nemt kan lave store portioner :-)
      Noget er det bedste er hvis man kan få resterne med på madpakken ;)

  • Reply Nanna 7 januar, 2015 at 21:29

    lavede denne ret i dag, og det blev bare super godt! Tak for inspiration :-D

    • Reply Twin Food 9 januar, 2015 at 12:42

      Dejligt at høre, Nanna :-)
      Rigtig god weekend!

  • Reply Kathrine 11 januar, 2015 at 10:34

    Hej!
    Jeg lavede det her igår, og det var vildt lækkert! Min kæreste var også ret vild med det ;-)

    Tak for gode opskrifter!

    /Kathrine

    • Reply Twin Food 11 januar, 2015 at 15:49

      Hej Kathrine :)
      Hvor dejligt at høre, og dejligt at det også faldt i din kærestes smag ;)
      God søndag!

  • Reply Rory 13 januar, 2015 at 22:02

    Looks delicious! How long could I keep this in the fridge for?

    Thanks

    • Reply Twin Food 14 januar, 2015 at 10:39

      Thanks, maybe 2-3 days in the fridge :-)

    Skriv en kommentar