LAMMELASAGNE –
Kød, Madklub

LAMMELASAGNE

lamlas2

Er i også ved at være tilbage på sporet igen? Vi er så småt ved at komme os over en fantastisk nytårsaften og har fundet skolearbejdet frem. Ligesom så mange andre er vi også “heldige” at have eksamer/opgaver her i januar, men hvis man skal se det fra den gode side, så er det de absolut sidste inden speciale-eksamen til sommer… Spændende! Vores første opskrift i det nye år er den her lammelasagne, der er et rigtig godt bud på en lidt anderledes lasagne, hvis man altså mangler det ;-)! Vi er vilde med den!! Portionen rækker til en stor lasagne, men hvis man vil, kan man også lave dem som små mini-lasagner, det kan være så hyggeligt ;-)!

 

Ingredienser (1 stor lasagne)

1 løg

1 fed hvidløg

2 stk fennikel

1000 g hakket lammekød

2 dl grøntsagsbouillon

1 spsk tørret rosmarin

Salt og peber

5 dl ærter

1 bdt hakket persille

Lasagne plader

Til toppen: Rasp

  1. Snit løg og fennikel fint
  2. Svits løg og fennikel i lidt olie
  3. Tilsæt lam og lad det blive brunet
  4. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det hele koget godt ind, indtil der ikke er mere vædde i gryden (lav gerne mornay saucen imens)
  5. Smag til med rosmarin, salt og peber

 

Mornay sauce

1 liter mælk

2 spsk smør

4 spsk mel

Revet muscat nød

Salt og peber

1 dl hytteost

1 dl revet ost

  1. Varm mælken op og lad den blive så varm at den lige nøjagtig ikke koger
  2. Smelt smør i en gryde og tilsæt mel og bland det godt med smøren
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen og lad saucen blive godt tyk (måske jævning er nødvendig)
  4. Smag til med revet muscat nød, salt og peber
  5. Tilsæt hytteost og revet ost og sørg for at det er godt fordelt i saucen
  6. Byg lasagnen op; start med lidt kød i bunden, lasagneplader, kød, mornay sauce, ærter samt persille og start igen med lasagneplader, kød, ærter, osv.
  7. Slut med mornaysauce på toppen og dæk toppen med rasp
  8. Bag lasagnen i ovnen ved 220 grader i ca. 30 min og lad den herefter hvile i ca. 15 min.

lamlas1

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar