Sponsoreret indhold
Vi har høstet de sidste rabarber fra vores fars have. Og med sidste er det faktisk de sidste for altid! Vi har pakket barndomshjemmet ned i Aarhus og nu er hele familien faktisk bosiddende i København. Rabarberne i opskrifterne her er fra haven i Aarhus og det gør dem kun endnu bedre.
Vi har i mange år høstet mange rabarber fra haven i Aarhus og der er stort set altid blevet til en omgang rabarbersaft og en omgang rabarbermarmelade. Det er smadder hyggeligt at stå med det hele selv og få lige nøjagtigt den smag man gerne vil. Derudover er det altså super nemt, specielt marmeladen og især når man har Dansukker’s Syltesukker ved hånden. Vi har brugt Dansukker’s Syltesukker de seneste år og det fungerer rigtig godt for os, da man er sikker på en god konsistens. I denne her udgave har vi tilsat lidt mindre sukker end normalt, da den bliver kombineret med andre komponenter, der har sukker i sig. Hvis man kun ønsker at lave marmeladen vil vi forslå at tilsætte 100 g. ekstra Syltesukker, hvilket både vil gøre marmeladen sødere, men også speede processen op, når den koger.
Vi har brugt vores rabarbermarmelade til to fine sommerlige desserter. Sommeren har godt nok ikke været den bedste, men vi satser på at den kommer lidt mere frem her i August. Den ene dessert er en sommerlig udgave af den klassiske tiramisu, nemlig en rabarbertiramisu. Vi har droppet kaffen og i stedet brugt vores rabarbermarmelade i lagene. Den anden dessert er små fine glutenfri rabarbertærter med vaniljecreme. Overskydende rabarbermarmelade smager desuden fantastisk på en ostemad!
Vi har tidligere lavet noget fersken/mango syltetøj , som i øvrigt også sagtens kan anvendes i opskrifterne her. Ligesom man kan bruge en hvilken som helst anden syltetøj lavet på årstidens frugter eller bær. Man kan altså nemt udskifte marmeladen alt efter hvad der lige er i sæson og hvad man har lyst til.
RABARBERTIRAMISU
Ingredienser (5-6 små)
Rabarbermarmelade
700 g rabarber
1 vaniljestang
100 g Dansukker Syltesukker (Hvis marmeladen ikke skal bruges til desserter foreslår vi at man tilsætter 200 g Syltesukker)
1 1/4 dl vand
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker
- Tag kornene fra vaniljestangen og skrab dem gerne ud med lidt sukker
- Put rabarber, vanilje, syltesukker og vand i en gryde og lad det hele simre indtil rabarberne er bløde, ca. 20 min.
- Lad rabarbermarmeladen afkøle – det kan være en god idé at lave den en dag i forvejen og lade den afkøle natten over i køleskabet
- Hæld gerne noget af væden fra marmeladen og gem det i en bøtte til at dyppe ladyfingers i
Tiramisucreme
3 æggeblommer
100 g sukker
225 g mascarpone
2 1/2 spsk flormelis
180 ml fløde
ca. 20 ladyfingers
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål for sig og lad den blive tyk – det tager lidt tid
- Rør forsigtigt mascarponen ud i æggemassen
- Pisk fløde og flormelis stift i en skål
- Vend flødeskummet i mascarponemassen hvorefter den er klar til brug
- Dyp hver ladyfinger i noget af væden fra rabarbermarmeladen (marmeladen kan godt være så tyk at der ikke er så meget vædde – det er ok) og put dem i glas – afhængig af form kan man skære lidt i ladyfingers’ne
- Fordel rabarbermarmelade ovenpå og herefter mascarponecreme
- Tilføj endnu et lag ladyfingers, herefter rabarber marmelade og mascarpone creme på toppen
- Dæk kagerne til og stil dem på køl i 6-8 timer (gerne mere)
- Drys evt. med kakao og mere rabarbermarmelade på toppen inden servering
GLUTENFRI RABARBERTÆRTER
Ingredienser (4-5 små)
Bund
130-150 g affedtet mandelmel
30 g sukker
30 g kakaopulver
50-60 g smelted smør
En knivspids salt
Til toppen: Rabarbermarmelade (se opskrift ovenfor)
- Brug en foodprocessor til at få alle ingredienserne samlet til en dej. Hvis dejen virker alt for våd, skal der tilsættes lidt mere mel (det gør ikke noget, at den er lidt våd). Hvis den ikke kan samles, skal der lidt mere smør i, indtil dette sker
- Pres dejen ud i formene (smurt med lidt smør).
- Bag bundeen i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader (man kan evt. lægge lidt kerner i bunden, så den holder sig pænere)
- Lad bunden køle helt af, imens kan mascarponecremen laves
Mascarponecreme
250 g mascarpone
1/2 dl mælk
Saft fra 1/2 citron
50 g flormelis
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål – sørg for at hele massen er uden klumper
- Tag de afkølede bunde ud af formene – vær’ meget forsigtig da de er meget skrøbelige
- Kom cremen i de afkølede kagebunde og fordel rabarbermarmelade på toppen inden servering
Indlægger er lavet i samarbejde med Dansukker. Opskrifter, meninger og billeder er vores egne.
No Kommentarer