GROV GRØNTSAGSTÆRTE –
Bagværk, Tærter

GROV GRØNTSAGSTÆRTE

gtærte

Tærter kan spises hele året og det er i stor grad også noget vi gør! Om det er en skøn sommertærte eller en lidt tungere efterårstærte spiller ingen rolle. Denne her udgave er nok mest efterårsagtig med sød kartoffel og spinat. Æggeblandingen er, udover æg selvfølgelig, også lavet på hytteost og mælk. På toppen, som lidt knas, har vi puttet lidt serrano skinke, der sagtens kan undlades hvis man vil have en vegetar tærte. Tærtedejen er til den lidt grovere side uden smør og er blevet vores “standard” tærtedej. Tærten her kan enten laves som en stor eller flere små, afhængig af hvad man ønsker. Hvis man synes, der er for meget tærtedej til en stor, kan man altså nemt bruge resterne til lidt mindre tærter, der desuden også egner sig godt til madpakken :-)

 

Ingredienser (1 stor tærte eller 4-5 små med størrelse som på billede)

Dej

200 ml vand

1 tsk salt

125 g grahamsmel

175 g hvedemel

  1. Lad salten blive opløst i vandet
  2. Tilsæt melen lidt ad gangen – start med grahamsmelen og ælt dejen fast
  3. Lad dejen hvile imens fyldet laves

 

Fyld

1 stor sweet potato

1 løg

400 g frossen spinat

1,5 dl hytteost

3 æg

1 dl mælk

Til toppen: 1 pk. serrano skinke

  1. Skræl den søde kartoffel, skær den i mindre stykker og kog den til mos med lidt vand (lad stykkerne blive møre og mos dem herefter), smag til med salt og peber
  2. Svits løg og spinat på en pande
  3. Bland hytteost, æg og mælk sammen med lidt salt og peber
  4. Rul dejen ud og fordel først sød kartoffelmos i bunden
  5. Fordel videre løg og spinat og hæld tilsidst ægge-blandingen over
  6. Put serrano skinken på toppen
  7. Bag tærten i ovnen ved 220 grader i ca. 30 min (indtil overfladen er gylden) og lad den gerne hvile lidt

gtærte2

gtærte3

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Charlotte 4 december, 2014 at 10:38

    Jeres tærter ser super lækre ud! Kom til at tænke på, om man kunne lave dejen med mandelmel i stedet for hvedemel? Har også nogle lidt andre grønsager liggende i køleskabet, som skal bruges(rødbeder, græskar champignon) – Tror I man kan lave en variant med det med succes? :)

    • Reply Twin Food 4 december, 2014 at 15:57

      Tusind tak :-)
      Vi har en glutenfri udgave med mandelmel, hvor der faktisk også er græskar i (http://twin-food.dk/glutenfri-taerte-med-hokkaido-gedeost-og-artiskokker/)
      Du kan snildt lave en hvor du f.eks. laver rødbeden til mos (ligesom den søde kartoffel), rister græskar i ovnen (ligesom den opskrift vi har link til), laver en ægge blanding og bager tærten :-) Svampene kan du svitse på panden og drysse på den færdigbagte tærte!!

  • Reply Olivia 4 december, 2014 at 10:50

    Mums hvor ser det lækkert ud!
    Det er først for nylig at jeg har fået øjnene op for sweet potatoes. Det smager himmelsk, og kan kun forestille mig, at det smager fantastisk i en tærte. Det må prøves!

    Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber i vil svare på.
    Jeg bliver 20 i næste uge og skal fejre min fødselsdag i Århus. Så jeg tænkte på, om i kan anbefale nogle gode restauranter? Det må meget gerne være gourmet, ny nordisk eller sushi restauranter :)

    • Reply Twin Food 4 december, 2014 at 16:04

      Det smager nemlig meget godt!!
      Ej, tillykke!! Uh der er jo en masse at vælge imellem, men du får lige en liste over vores yndlings af dem vi har prøvet, så kan du altid undersøge deres menukort mht. koncept og menu;
      Sushi: HELT klart sota sushi i Vestergade
      Sechzehn (de kører med et koncept hvor alle får samme menú, men rigtig lækkert)
      Det glade vanvid (samme princip som Sechzehn, også meget lækkert)
      Sans med früd
      Restaurant komfur
      Restaurant mellemrum
      Dauphine
      Substans
      Restaurant ET

      Vi håber du får en rigtig god fødselsdag :-)!

  • Reply Iris 19 februar, 2017 at 21:55

    Har i et tip, hvis bunden altid bliver blød? :) Og tak for alle de gode opskrifter! :)

    • Reply Twin Food 21 februar, 2017 at 18:11

      Hvis bunden bliver for blød, kan du evt. forbage dejen inden, som man nogengange gør :)

  • Reply Katrine 15 maj, 2017 at 09:53

    Måske det er mig, der er helt blank, men hvilke tærteforme bruger i? :)

    • Reply Twin Food 15 maj, 2017 at 15:34

      Vi har brugt nogle små alu forme med en diameter på 7-8 cm, dog kan man også sagtens anvende en stor :)

    Skriv en kommentar