Sidste onsdags var det nordisk vaffeldag, og som i måske allerede har set her på bloggen og instagram (@twinfood) var vi i godt vaffel-humør. Vi kastede os over vores vaffelmaskine, som i iøvrigt kan vinde lige her (husk at deltag inden i morgen kl. 20.00), og lavede både forret, hovedret og dessert ;-)! Desserten blev til en S’more, hvor det, der normalt er kiks, blev udskiftet med to fine vafler! Faktisk er der nogle, der også kalder det en s’moreffle – lidt svært at udtale efter vores mening ;-) I og med at det ikke er helt grill-vejr grillede vi skumfiduserne på ovnens grill-funktion – det går meget hurtigt, så husk at hold øje! Som ekstra snask lagde vi også en klat dulce de leche sammen med et stykke mørk chokolade – det er helt valgfrit og nok smartest, hvis man lige har en rest ligesom os, der skal bruges!
Ingredienser (ca. 5 stk.)
Vafler
1 æg
1 dl yoghurt
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1/2 dl rugmel
1 dl hvedemel
Tilbehør (til én smore)
1 skumfidus (vi grillede dem i ovnen, husk at hold øje, lige pludselig går det stærkt)
1 stykke chokolade
evt. lidt dulce de leche (hvis man tilfældigvis skulle have sådan en rest i køleskabet ;-))
- Bland alle ingredienserne sammen til vaflerne i en skål
- Kom en klat dej på de varme vaffeljern (belgisk vaffeljern) (dejen behøver ikke at gå helt ud til kanten) og giv dem indtil de er gyldne (det tager et par minutter)
- Når vaflerne er færdige, kommes et stykke chokolade på den ene vaffel, derefter lidt dulce de leche og tilslut en grillet skumfidus, inden top-vaflen lægges på og hele smore’n presses sammen
No Kommentarer