Vi er vilde med tærte, blandt andet fordi at man bare kan proppe alle sine yndlings ting i og dermed få et ekstra lækkert aftensmåltid! Og så er det et virkelig godt “ryd-ud-i-køleskabet” projekt, da det meste jo kan puttes i en tærte ;-)! Vi har udviklet lidt på en tidligere udgave med asparges, som I kan se lige her. Tærtebunden er lidt anderledes, der er lavet en anelse grov med lidt grahamsmel. Æggeblandingen er lavet på æg, ricotta, hytteost og mælk. Det er ikke et must med ricotta, der sagtens kan erstattes af mere hytteost. På toppen pyntede vi med cherry tomater og pesto inden den blev bagt i ovnen – en virkelig god kombi! Hvad putter I i jeres yndlings tærter?
Ingredienser (1 lang tærte)
Dej
200 ml vand
1 tsk salt
125 g grahamsmel
175 g hvedemel
- Lad salten blive opløst i vandet
- Tilsæt melen lidt ad gangen – start med grahamsmelen og ælt dejen fast
- Lad dejen hvile imens fyldet laves
Fyld
125 g hytteost
125 g ricotta
3 æg
1/2 dl mælk
salt og peber
1/2 bundt asparges
8 cherry tomater i skiver
Pesto (Købt eller hjemmelavet)
- Bland hytteost, ricotta, æg, mælk samt lidt salt og peber
- Skær asparges i stykker og halvér cherry tomaterne
- Rul dejen ud og put den i tærteformen
- Fordel asparges i bunden og hæld æggeblandingen ud over
- Put cherry tomaterne ovenpå og fordel ligeledes lidt pesto
- Bag tærten ved 220 grader (alm. ovn) i 35-40 min.
- Lad den gerne stå 5-10 min. inden den serveres
2 Kommentarer
Hold nu op den ser lækker ud.
I er så vilde til at lave og tage billeder af flot mad!
Tusind tak for din søde kommentar!! :)