SVINEMØRBRAD FYLDT MED MOZZARELLA OG FORÅRSLØG –
Hovedretter, Kød

SVINEMØRBRAD FYLDT MED MOZZARELLA OG FORÅRSLØG

For et stykke tid siden fandt vi nogle lækre svinemørbrader i hos Irma. En af disse blev taget op af vores fryser den anden dag da vi fik familien på besøg. Det store arbejde ved en svinemørbrad er at få skåret diverse hinder og sener væk. Da vi havde fået pudses vores fin og ren, skar vi mørbraden op langs midten og fyldte den med en blanding af mozerella og forårsløg. Den blev smurt med olie og rosmarin og derefter svøbt i seranoskinke. Vi startede med at brune den på panden – et par minutter på begge sider ved forholdsvis høj varme. Derefter kom den i en 160 grader varm ovn. Vi havde sat et stegetermometer i og tog mørbraden ud ved ca. 60 grader. Den blev dækket med et stykke sølvpapir for lige at stå og trække det sidste. Svinemørbraden skæres i skiver og serveres med det ønskede tilbehør! Derudover er det jo til sommer en helt fantastisk ting at putte på grillen. Det smart at svøbe den i seranoskinke så alt fyldet ikke flyder ud.

 

Ingredienser (ca. 4 pers.):

650 gram svinemørbrad
1 mozzarella ost
2 forårsløg (1 til fyld og 1 til pynt)
Rosmarin
Olie
Salt og peber
4-5 skiver serranoskinke

  1. Rens svinemørbraden grundigt og sørg for at alt fedt og sener skæres væk.
  2. Hak forårsløg fint og riv mozzarellaen i mindre stykker – bland de to ingredienser med salt og peber og sørg for det bliver en fast masse.
  3. Skær svinemørbraden op på midten og kom fyldet i.
  4. Luk svinemørbraden og smør den ind i olie og gnid med rosmarin, salt og peber.
  5. Fold serranoskinken omkring mørbraden, så den nogenlunde holdes lukket. Hvis man har kød snor, er det en god idé at binde det omkring.
  6. Steg den af på en varm pande med smør på alle siderne indtil de er flotte brune.
  7. Put et stegetermometer i mørbraden (sørg for at det sidder i midten) og kom den i en 160 grader varm ovn.
  8. Tag den ud af ovnen når temperaturen når 60 (ca. 20-30 min) og lad den hvile i ca. 10 minutter.
tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Tenna 18 april, 2012 at 11:47

    Det ser lækkert ud. Hvad spiste i som tilbehør? Mvh Tenna

  • Reply Tenna 18 april, 2012 at 14:57

    Super, tak for svaret. Jeg må prøve det i morgen. Der er 3 svinemørbrad (frost) til 110 kr i Superbest i denne uge – et lille fif :)

    • Reply Laura og Christine 18 april, 2012 at 14:59

      Ej hvor billigt! – Hvor store er de? Hvis der er plads i fryseren var det en rigtig god idé – tak :)

  • Reply Tenna 18 april, 2012 at 21:53

    Ca 1,7 kilo i alt,dem vi har købt, så en ret god deal :)

  • Reply NYTÅRSAFTENS MENU A LA TWINFOOD | Twin Food 13 marts, 2013 at 19:45

    […] Svinemørbrad fyld med mozzarella: Lav svinemørbraden klar i løbet af dagen med fyld. Brun den af og steg den færdig i ovnen inden servering (ca. 20.30 min.) […]

  • Reply » GRØN SALAT 6 marts, 2015 at 09:01

    […] ud af middagen. Det gjorde vi selv for et par weekender siden, hvor vi serverede denne salat til en fyldt mørbrad. I salaten er der blandt andet syltede agurker, hvilket giver et frisk pust til de øvrige […]

  • Skriv en kommentar