SØDE INGEFÆRKIKS –
Bagværk, Snacks, Søde sager

SØDE INGEFÆRKIKS

Jeg elsker ingefær – i the, juice, i dressing – og nu også i kager! Hver gang jeg falder over en opskrift med ingefær, bliver den skrevet om bag øret. Inspirationen til disse søde kiks kommer fra Mad! og nedenfor kan i se min opskrift. Jeg brugte frisk ingefær hvor der i den oprindelige opskrift skulle stødt ingefær – ved faktisk ikke lige hvad der egner sig bedst til bagværk, men mine blev hvert fald gode. De har en dejlig smag af ingefær, uden at jeg synes det bliver for meget! Duften der kommer mens kagerne er i ovnen er skøn og fuld af ingefær. For at gøre det lidt sjovere brugte jeg et gammelt syltetøjsglas og lavede kiksene runde, derefter lavede jeg prikker i dem med en gaffel. Lavendel, som jeg har pyntet kiksene med, er et ny ankommet medlem til altanen. Planten er købt ovre på torvet, da jeg synes den er rigtig fin at pynte desserter med. De søde kiks er dejlige som en lille snack, hvis man lige trænger til lidt, og er sikker på, de også vil egne sig godt til en god kop the – måske også med lidt ingefær i ;)!

 

Ingredienser (giver ca. 25 stk):

30 gram frisk ingefær
30 gram kokosolie
50 gram blødt smør
40 gram sukker
20 gram sirup
200-250 gram mel
1/2 tsk natron

  1. Pisk smør, kokosolie, sukker og sirup sammen i en skål til en cremet konsistens
  2. Tilsæt natron, ingefær og hvedemel – ælt dejen sammen med fingrene
  3. Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til den er ca. 1/2 cm tynd
  4. Lav formen på kiksene som du ønsker og bag dem ved 175 grader i ca. 15 min
  5. Obpevar ingefær kiksene i en lufttæt beholder
tidligere indlæg næste indlæg

16 Kommentarer

  • Reply Maja 20 august, 2012 at 10:47

    Hvor fiiint :)

  • Reply loquaciouslily 20 august, 2012 at 12:04

    Lækre små kiks! :) Jeg er også vild med ingefær, og det giver et lækkert pift i det søde køkken. Kan også anbefale en lime cheesecake med ingefær-kiksebund, som smager guddommeligt! Den kan findes hos greenfigsandham.com, hvis du er fristet :)
    Mvh. Helle

    • Reply Laura og Christine 21 august, 2012 at 07:53

      Tusind tak for linket, det er da en vildt flot blog!! :) Skal lige havde fundet cheesecake'n derinde, hehe.
      Hav en god dag!

    • Reply loquaciouslily 21 august, 2012 at 11:40

      Det var da så lidt! Ja, den er super inspirerende, men det ser desværre ud til at den er gået lidt i stå, da de ikke har lavet nye indlæg siden april. (Cheesecaken er ude i højre side, når man scroller lidt ned);). I må også have en rigtig god dag! :)

    • Reply Laura og Christine 21 august, 2012 at 18:42

      Den er gemt med det samme – hvor ser den bare fantastisk ud!! :)

  • Reply Anne au Chocolat 20 august, 2012 at 21:34

    Uhm hvor ser de skønne ud! :)

    kh Anne

  • Reply Anonymous 21 august, 2012 at 18:14

    Hvor meget stødt ingefær tror I der skal i? 1-2? :)

    • Reply Laura og Christine 21 august, 2012 at 18:42

      Mener det var 2 der stod i den oprindelige opskrift – så prøv med det :)

  • Reply Malene 25 august, 2012 at 16:02

    Jeg absolut elsker ingefær så derfor var det her den oplagte opskrift at bruge i dag på en hyggelig lørdag!
    Jeg opdagede så lige at du ikke har fået skrevet nogle steder hvornår sukker skal i, så det synes jeg lige
    jeg ville gøre dig opmærksom på :-) glæder mig allerede til at smage dem!

    Jeg elsker jeres blog og vil rose jer for det lækre mad og de gode godter
    Malene

    http://www.mschwarck.blogspot.com

    • Reply Laura og Christine 25 august, 2012 at 19:37

      Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det, Malene! Og mange tak for de søde ord, de varme meget!! :)
      Håber du synes de smager godt!! :)

  • Reply Nanna J. 27 august, 2012 at 13:11

    Ser super lækkert ud! Vil lave dem senere :-)

  • Reply Anonymous 30 august, 2012 at 18:22

    De ser så lækre ud! Kan man erstatte kokosoljen med noget andet? Eller har den store betydelse for smag og konsistens?
    Mvh Anne Marie

    • Reply Laura og Christine 30 august, 2012 at 21:19

      Tusind tak!! Du kan sagtens tilsætte det som smør – tror faktisk det vil give ca. samme smag :)
      Hilsen Laura

    Skriv en kommentar