Så er efterårsferien i gang – vi holder ikke ferie, men vi synes alligevel at der skulle lidt på bloggen til dem som måske gjorde. Eller måske bare til dem der trænger til lidt lækkert.
Vi har lavet en rigtig efterårskage med en skøn frosting som faktisk er lidt en blanding af vores banan og gulerodskage – dog med lidt andre ingredienser. Vi har nemlig lavet en squash/græskarkage med som er med græskarpure, der fungerer lidt ligesom banan, der gør kagen dejlig svampet. Derudover har vi revet en masse squash i kagen og tilsat både stødt ingefær og kanel. Man kan dog sagtens bruge gulerod i stedet for squash, hvis man er mest til det. Toppen er smurt med et tykt lag frosting – præcis som på gulerodskagen!
SQUASH/GRÆSKARKAGE MED FROSTING
En skøn efterårskage med masser af lækker frosting
Udskriv
Pin
Rate
Antal: 1 springform (30 cm)
Ingredienser
Kage
- 195 g sukker
- 3 æg
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- 250 g græskarpure (lavet af ca. 1/2 kg græskar kogt blødt og blendet til pure)
- 30 g smeltet smør
- 300 g revet squash
- 200 g hvedemel
- evt. 100 g hakkede valnødder (eller andre)
Frosting
- 200 g flødeost
- 120 g blødt smør
- 250 g flormelis
- evt. skal fra lime eller citron
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker luftigt
- Tilsæt vaniljepulver, bagepulver, salt, stødt ingefær og stødt kanel
- Bland græskarpure i massen sammen med den smeltede smør
- Tilsæt den revne squash og hvedemel
- Vend de hakkede nødder i dejen
- Kom dejen i en smurt springform (30 cm.) og bag den ved 180 grader i ca. 60 minutter – tjek kagen undervejs, den kan godt virke blød længe
- Lav frostingen til kagen i mens den køler af
Frosting
- Pisk flødeost, smør og flormelis sammen
- Smag til med skal af citron eller lime
- Fordel frostingen på den afkølede kage og pynt evt. med lidt hakkede valnødder og revet græskar på toppen
2 Kommentarer
Hej Twin-food
Hvor er den fine tallerken fra?
Mvh. Christina
Hej Christina,
Den er købt hos KH Würtz keramik til et lagersalg :-)