SQUASH/GRÆSKARKAGE MED FROSTING

En skøn efterårskage med masser af lækker frosting
Udskriv Pin
Ret: Bagværk, Kage
Antal: 1 springform (30 cm)

Ingredienser

Kage

  • 195 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kanel
  • 250 g græskarpure (lavet af ca. 1/2 kg græskar kogt blødt og blendet til pure)
  • 30 g smeltet smør
  • 300 g revet squash
  • 200 g hvedemel
  • evt. 100 g hakkede valnødder (eller andre)

Frosting

  • 200 g flødeost
  • 120 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • evt. skal fra lime eller citron

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker luftigt
  • Tilsæt vaniljepulver, bagepulver, salt, stødt ingefær og stødt kanel
  • Bland græskarpure i massen sammen med den smeltede smør
  • Tilsæt den revne squash og hvedemel
  • Vend de hakkede nødder i dejen
  • Kom dejen i en smurt springform (30 cm.) og bag den ved 180 grader i ca. 60 minutter – tjek kagen undervejs, den kan godt virke blød længe
  • Lav frostingen til kagen i mens den køler af

Frosting

  • Pisk flødeost, smør og flormelis sammen
  • Smag til med skal af citron eller lime
  • Fordel frostingen på den afkølede kage og pynt evt. med lidt hakkede valnødder og revet græskar på toppen