SPRØD SKÅL MED AVOCODO/HYTTEOST CREME OG CRISPY EBI –
Dip/Salsa, Fisk, Forret, Snacks, Tilbehør

SPRØD SKÅL MED AVOCODO/HYTTEOST CREME OG CRISPY EBI

crispe3

Da vi holdte julefrokost med vores søde veninder inden jul, blev disse blandt andet sat på bordet. Det var en lidt utraditionel julefrokost, da det eneste julemad der var, var en frisk rødkålssalat og så en omgang ris a la mande til dessert. Vi vidste godt, at julemad ikke var det vi ville mangle. Og sådan har vi det heller ikke lige nu. 3-4 dage med julemad er fint for os! Nå tilbage til denne snack, hvor “bunden” er en skål lavet ud af filodej. I skålen er der en creme af avocado, hytteost samt lime og oven i denne creme har vi sat en halv crispy ebi. Vi elsker crisby ebi – specielt i sushi, men denne her sammensætning er skam heller ikke værst! Vi spiste denne snack med kniv og gaffel, men hvis man serverer den som snack med et par servietter, tænker vi, at man kan spise den stående til et glas bobler, eks. nytårsaften :-)

 

Ingredienser (12 stk.)
12 stykker filodej
6 crispy ebi
3 dl Hytteost
3 avocadoer
Saft fra 1/2-1 lime
Salt og peber

  1. Skær et stykke filodej over på midten og fordel de to halve stykker i en muffinform (vi brugte muffinsforme af metal)
  2. Pres filodejs stykkerne ned i formene så de danner en lille skål
  3. Bag dem i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter (de må gerne få lidt farve på kanterne)
  4. Steg crispy ebi sprøde i en gryde med olie og kom dem bagefter på en tallerken med køkkenrulle
  5. Hak avocado i mindre stykker og bland dem sammen med hytteost
  6. Smag til med limesaft, salt og peber
  7. Fordel avocado/hytteost cremen i de sprøde skåle
  8. Skær crispy ebi over på midten og fordel dem rundt i skålene

crispye2 crisp1

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Maja 27 december, 2014 at 18:08

    Hejsa. Hvor køber i crispy ebi henne? :-)

    • Reply Twin Food 27 december, 2014 at 21:16

      Hej Maja

      Vi køber dem i asiatiske forretninger, de findes på frost – klar til stegning :-)

  • Reply Anders 27 december, 2014 at 18:39

    Hej Twin-food

    Det ser vildt lækkert ud :-)
    Har I købt jeres crispy ebi færdige, eller har I lavet dem fra bunden?

    Mvh Anders

    • Reply Twin Food 27 december, 2014 at 21:17

      Hej Anders
      Tusind tak! Vi køber dem paneret i pankorasp, så de bare skal steges inden de er klar :)

  • Reply Johanne 27 december, 2014 at 20:24

    MUMS!Tror I man kan lave dem i silikonemuffinsforme? Og så lige et lidt dumt spørgsmål: Crispy ebi, er det rejer? :)

    • Reply Twin Food 27 december, 2014 at 21:19

      Hej Johanne
      Det kan godt være at det også kan gå med silikone forme. Det eneste vi tænker, der kan være et problem, er hvis filodejen er for “tung” og skål-formen derfor ikke kan holdes. Men det er noget, som du kan vurdere, hvis du bare prøver at lægge lidt filodej i formene :)
      Jep, crispy ebi er rejer ;)

  • Reply Ida 28 december, 2014 at 11:32

    Hvor er de fine og lækre :)

    • Reply Twin Food 28 december, 2014 at 11:42

      Tusind tak, Ida :-)!

  • Reply Andrea 28 december, 2014 at 19:24

    De ser vildt lækre ud! Mon man kan bage “filodejs-skålene” dagen før de skal serveres?

    • Reply Twin Food 29 december, 2014 at 11:41

      Hej Andrea

      Det tænker vi godt at man kan. De vil selvfølgelig være mest sprøde, hvis de bliver bagt lige inden.
      Måske kan man hurtigt varme dem op inden fyldet kommes i på dagen :)
      Godt nytår!

  • Reply Susanne 15 marts, 2015 at 11:03

    Brugte i fedtstof inden I kom filodejen i metalmuffin formen?

    • Reply Twin Food 16 marts, 2015 at 13:12

      Hej Susanne :)
      Det gjorde vi faktisk ikke, men du kan sagtens, så er du hvert fald sikker på, at der ikke er noget, som hænger i :)

    Skriv et svar til Andrea Slet kommentar