Tilbage i efteråret var Laura og hendes kæreste i Thailand og smage en masse lækkert mad. Vi har altid godt kunne lide det Thailandske køkken, så da Laura faldt over en kogebog med streetfood i Bangkok, røg den selvfølgelig med hjem i kufferten. Denne papayasalat er inspireret af en af opskrifterne fra kogebogen, og nøj hvor smager den bare godt – man føler næsten at man sidder i Thailand ;) I salaten er der udover papaya, grønne bønner og tomater. Alle tingene er vendt i en lækker stærk pasta. Stærkheden kan varieres alt efter hvor meget chili man vælger at komme i, hvis man er til meget stærke ting, skal der nok lidt ekstra chili i ift. opskriften nedenfor :).
Ingredienser (til ca. 4 personer)
Pasta
2 små chilier (styrke: meget stærke)
3 spsk rørsukker
1/2 tsk salt
3 fed hvidløg
ca. 12 cherrytomater
300 gram grønne bønner
Andet
1 mellem papaya
saft fra 1 lime
5 tsk fiskesauce
Én håndfuld koriander
1 dl ristede grovhakket cashew nødder
- Tilsæt chili, salt, sukker og hvidløg til en morter og mas det hele sammen til en pasta
- Kom pastaen i en stor skål (hvor hele salaten skal kunne være i)
- TIlsæt bønnerne til skålen og brug morteren til at mase dem groft
- Tilsæt også tomater og mos dem på samme måde som bønnerne
- Riv papayaen på et mandolinjern og kom det i en skålen – bland det hele godt sammen
- Tilsæt lime og fiskesauce – smag evt. til om der skal ekstra mængder i
- Stil salaten i køleskabet i ca. 30 min (den må gerne stå der længere)
- Inden servering drysses med ristede cashewnødder og koriander
1 Kommentarer
Det Thailandske køkken er nemlig skide godt (har selv boet der i næsten 4 år) og Papaya Salat er den Thailandske nationalret – i hvert fald den mest spiste :)
Har du nogle tips til gode kogebøger med mad fra det Thailandske køkken? – og hvad hedder den omtalte streetfood bog?
Mvh.
Christian