SPICY PAPAYA SALAT –
Glutenfri, Salater, Tilbehør

SPICY PAPAYA SALAT

spicy-papaya-salad

Tilbage i efteråret var Laura og hendes kæreste i Thailand og smage en masse lækkert mad. Vi har altid godt kunne lide det Thailandske køkken, så da Laura faldt over en kogebog med streetfood i Bangkok, røg den selvfølgelig med hjem i kufferten. Denne papayasalat er inspireret af en af opskrifterne fra kogebogen, og nøj hvor smager den bare godt – man føler næsten at man sidder i Thailand ;) I salaten er der udover papaya, grønne bønner og tomater. Alle tingene er vendt i en lækker stærk pasta. Stærkheden kan varieres alt efter hvor meget chili man vælger at komme i, hvis man er til meget stærke ting, skal der nok lidt ekstra chili i ift. opskriften nedenfor :).

 

Ingredienser (til ca. 4 personer)

Pasta

2 små chilier (styrke: meget stærke)

3 spsk rørsukker

1/2 tsk salt

3 fed hvidløg

ca. 12 cherrytomater

300 gram grønne bønner

 

Andet

1 mellem papaya

saft fra 1 lime

5 tsk fiskesauce

Én håndfuld koriander

1 dl ristede grovhakket cashew nødder

  1. Tilsæt chili, salt, sukker og hvidløg til en morter og mas det hele sammen til en pasta
  2. Kom pastaen i en stor skål (hvor hele salaten skal kunne være i)
  3. TIlsæt bønnerne til skålen og brug morteren til at mase dem groft
  4. Tilsæt også tomater og mos dem på samme måde som bønnerne
  5. Riv papayaen på et mandolinjern og kom det i en skålen – bland det hele godt sammen
  6. Tilsæt lime og fiskesauce – smag evt. til om der skal ekstra mængder i
  7. Stil salaten i køleskabet i ca. 30 min (den må gerne stå der længere)
  8. Inden servering drysses med ristede cashewnødder og koriander

 

papaya-salad

tidligere indlæg næste indlæg

1 Kommentarer

  • Reply Christian / metromand 6 april, 2016 at 15:11

    Det Thailandske køkken er nemlig skide godt (har selv boet der i næsten 4 år) og Papaya Salat er den Thailandske nationalret – i hvert fald den mest spiste :)

    Har du nogle tips til gode kogebøger med mad fra det Thailandske køkken? – og hvad hedder den omtalte streetfood bog?

    Mvh.
    Christian

  • Skriv en kommentar