I mandags havde vi besøg at to søde fyre, Jeppe og Stephen. De er igang med et projekt omkring “VoresMad” og var i den forbindelse forbi vores køkken for at lave en film, som vi selvfølgelig deler med jer når den er færdig :-) Vi blev filmet, mens disse snurrer med ramsløgspesto blev lavet og er selv ret spændte på resultatet. Ramsløg kan lige nu findes i diverse skove og smager fantastisk når det bliver forvandlet til en lækker pesto. Vi synes godt at ramsløgene kan være lidt stærke og derfor har vi også tilsat lidt basilikum til pestoen. Derudover har vi undladt hvidløg, da vi tænkte det ville blive for stærkt- men det er selvfølgelig smag og behag. Vi har lavet en slags snurrer før hvor de i stedet blev lavet med soltørret tomattapenade – og man kan sagtens også tilføje anden pesto/smørrelse hvis man har lyst! Vi har spist dem på madpakken samt til en skøn salat og så fik de to filmere også et par med i madpakken til togturen tilbage mod kbh ;-)!
Ingredienser (12 snurrer)
Ramsløgspesto
1 stort håndfuld ramsløg
1/2 bundt basilikum
100 gram parmesan
50 gram pinjekerner
1/2-3/4 dl olie
Salt og peber
- Bland alle ingredienserne sammen i en blender1 kom olien i lidt af gangen og stop når konsistensen er god
- Smag til med salt og peber
Dej
10 g gær
1 dl surdej (kan erstattes af 15 g. gær og 1/2 dl vand)
375 ml vand
1 tsk salt
3/4 tsk sukker
1/4 dl olie
2 dl rugmel
2 dl hvidhvede
4 dl hvedemel
Ekstra mel til når dejen skal rulles ud
- Rør gær, surdej, vand, salt og sukker sammen indtil gæren er opløst
- Tilsæt olie og rugmel og bland
- Ælt den hvidehvede og hvedemelen godt sammen med – gerne 10 min på røremaskine. Dejen vil være klistret, men det er meningen
- Stil dejen til hævning i min. 1 time (gerne mere, evt. natten over) et lidt køligt sted – hvis det er natten over så gerne i køleskabet.
- Fordel rigeligt med mel på et bord og hæld dejen ud og vend den lidt rundt, så den er til at arbejde med uden af være for klistret
- Del dejen i 12 lige store dele og rul dem ud
- Fordel pesto på hver del og rul hver flade sammen til en pølse
- Sker hver pølse i to på langs, men lad være med at skære hele vejen igennem (lad den ene ende hænge sammen)
- Rul de to strimler sammen ind over hinanden til en snoet pølse
- Vend strimlerne sammen ind under hinanden – se evt. lidt mere fremgangsmåde i vores tidligere indlæg her
- Placér hver snurrer på en bageplade (eller i en aluform) og bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 25 min. til de er gyldne og sprøde på toppen
No Kommentarer