SNEGLE MED SOLTØRRET TOMATTAPANADE –
Bagværk, Frokost, Snacks, Til madpakken

SNEGLE MED SOLTØRRET TOMATTAPANADE

I sommerferie bagte jeg snegle med pesto, og lige siden de blev lavet har jeg haft lyst til at bage nogle igen! Der altid været noget jeg synes der skulle bages i stedet, men i mandags blev det disse snegles tur. De blev spist til en lækker salat med bl.a havtorn – opskriften kommer også på bloggen snarrest. De var super lækre til salaten, men kan også sagtnes spises som en eftermiddagssnacks eller puttes i madpakken! På den udrullede dej kom jeg en tapanade lavet på soltørret tomater, hvidløg, frisk timian og olie. Jeg er vild med parmesan, så oven på tapanaden rev jeg lidt parmesan. Sneglene blev lavet i muffins forme, som gør at de får en rigtig fin højre. Jeg ved godt at de ser lidt brændte ud på toppen, men de smagte ikke brændte – og derfor tænkte jeg, at jeg godt kunne dele opskriften ;-)!

 

Ingredienser (giver ca. 20 stk)

Dej:
Gær på størrelse med en ært
7 dl vand
120 gram grahamsmel
1 1/2 spsk honning
8 gram salt
680 gram hvedemel

Tapanade:
2 fed hvidløg
150 gram soltørrede tomater
olie
lidt frisk timian

  1. Opløs gær i vand
  2. Tilsæt honning og salt
  3. Tilsæt mel og rør dejen godt sammen – evt på en røremaskine
  4. I skålen æltes dejen rigtig godt sammen. Sørg for at stræk dejen ud og derefter vend den indover den resterende dej – på denne må får man så meget luft i dejen som muligt. Ælt på denne måde i ca 10 min indtil dejen er super smidig
  5. Lad den hæve i skålen i ca. 1 time
  6. Lav tapanaden mens dejen hæver ved at blende alle ingredienserne sammen. Tilsæt olien lidt efter lidt indtil konsistensen er, som den skal være.
  7. Når dejen er færdig hævet rulles dejen ud
  8. Fordel tapanaden på dejen og riv lidt parmesan over
  9. Rul dejen sammen som ved kanel-snegle og skær den ud i 20 lige store stykker
  10. Kom sneglene i smurte muffins forme og lad dem efterhæve i 30 min
  11. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter – bank på bunden og tjek om de lyder hule
tidligere indlæg næste indlæg

7 Kommentarer

  • Reply monsterscircus 12 september, 2012 at 09:12

    De ser fantastiske ud!!! Det er alt for lang tid siden jeg har lavet snegle,mejsling med sådan en opskrifts, ha en rigtig dejlig onsdag

  • Reply Anonymous 12 september, 2012 at 12:05

    De ser helt vildt lækre ud! De skal prøves til madpakken :-)

  • Reply Trine 12 september, 2012 at 13:19

    De ser bare rigtig gode ud. Prøvede sneglene med pesto og de var meget lækre. Disse skal også prøves :-)

    • Reply Laura og Christine 12 september, 2012 at 21:28

      Mange tak Trine! Er glad for at du synes om de andre – så er jeg sikker på du også kan lide disse ;-)!

  • Reply » MAD FORBEREDELSER TIL STUDIESTART IMENS BLOGGEN HOLDER LIDT FERIE 16 juli, 2014 at 14:16

    […] Snegle med soltørret tomattapanade – Mini pizzaer med grøn bund […]

  • Skriv en kommentar