Som vi har skrevet før, står menuen ofte på suppe i denne efterårstid. Det skyldes lidt forskelligt. Ét at du ikke behøver særlig mange ingredienser for at få en lækker suppe, to det er utrolig nemt at lave en stor portion, så der er til flere dage, og tre det kan nemt gøres ret billigt. Til suppe elsker vi at få brød til, og sidst vi fik suppe, blev disse små foccacia med små farverige tomater og frisk mozzarella lavet. De smagte så lækkert og det er helt sikkert ikke sidste gang de bliver lavet. De kan snildt også laves til fryseren, så man kan bruge dem til madpakken. Må I alle få en dejlig weekend :-) Christine kommer på visit til Aarhus fra KBH, så her kommer weekenden til at stå på en masse hygge!
Ingredienser (8 stk.)
20 gram gær
350 ml vand
15 gram salt
100 gram fuldkornsølands hvedemel
350 gram hvedemel
1 spsk olie
Fyld: Lidt olie, 1 frisk mozzarella, ca. 5-8 tomater (lidt flere hvis man også bruger cherry tomater)
- Opløs gær i vand
- Tilsæt salt og fuldkorns hvedemel og rør godt rundt
- Tilsæt hvedemel og få det hele inkorporeret i dejen (her brugte vi bare hænderne)
- Kom olie omkring dejen og lad den hæve i ca. 1 time
- Form dejen til en pølse og fold siderne et par gange ind over hinanden og mas dem ned i dejen
- Del pølsen i 8 lige store stykker
- Pres hvert stykke ud til en cirkel 8-10 cm i diameter
- Pensl med lidt olie på hver cirkel og fordel lidt ost på brødene
- Skær tomaterne i skiver og fordel dem oven på osten
- Bag brødene på en pizzasten i en 250 grader varm ovn i 10-15 min
No Kommentarer