SALAT MED SAVOYKÅL, MANGO OG SOLSIKKEKERNER –
Salater, Tilbehør, Vegetar

SALAT MED SAVOYKÅL, MANGO OG SOLSIKKEKERNER

Denne her savoykåls salat er meget enkel og kræver ganske få ingredienser; savoykål, mango og solsikkekerne. Derudover er den blandet med en dressing, der blev lavet lidt på slump af olie, eddike, sennep, honning og citronsaft. En meget lækker og frisk salat der kan spises til frokost, eller som tilbehør til aftensmad. Vi lavede den til frokost i sommerhuset i weekenden og der var rigeligt – også til frokosten dagen efter. Faktisk blev den også brugt som “det grønne” i vores sandwich til færge-turen hjem. Slet ikke dårligt og dejligt med mango som lidt syrligt og solsikkekerner som det knasende. Vi brugte en mango der ikke var helt moden, sådan kan vi godt lide dem i denne her salat, så har de mere bid og er lidt syrligere. Hvis man har andet kål kan det selvfølgelig sagtens bruges som erstatning til savoykålen.

 

Ingredienser (1 stor skål):
1 savoykål
1 mango
1/2 dl solsikkekerner

Dressing: 3 spsk Olie, 1 spsk eddike, 1 spsk citronsaft, 1 tsk sennep, 1 tsk honning og salt

 

  1. Start med at tag de yderste blade af kålhovedet
  2. Tag derefter yderligere blade af hovedet og snit dem fint
  3. Skær mango i små tern og bland dem med kålen i en skål
  4. Når dressingen skal laves blandes alle ingredienserne sammen – smag til med surt, sødt og salt
  5. Bland dressingen i salaten med hænderne og drys med solsikkekerner på toppen

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Katrine 23 januar, 2013 at 13:06

    Mums! Lige en salat efter mit hjerte!

  • Reply Maria Vanløseblues 23 januar, 2013 at 13:54

    mmm den lyder for skøn den salat!

  • Reply Anonymous 23 januar, 2013 at 17:32

    Den ser bare rigtig lækker ud den salat. Skal helt sikkert prøvet at lave den snarest muligt! :)

  • Reply Laura og Christine 24 januar, 2013 at 10:12

    God fornøjelse, den var så lækker ;-)

  • Reply Lilly Jørgensen 1 februar, 2015 at 11:04

    Jeg syntes dessing skal dobbelts op. Rist solsikkekerner på en tør pande.
    Det er en super god salat

    • Reply Twin Food 1 februar, 2015 at 14:46

      Tak for tips’ne – dem skriver vi os bag øret :-)
      God søndag!

  • Reply Anonym 2 januar, 2017 at 19:30

    Super lækker salat – tilføjede avocado – ekstra dressing på bordet til at tilføje efter behag.
    Jeg ristede solsokkekærnerne på en pande med lidt maldonsalt. Lavede salaten 3 timer før den skulle spises.
    Mums!

    • Reply Twin Food 7 januar, 2017 at 16:43

      Dejligt at du kunne finde inspiration og modificere videre selv :-)

    Skriv en kommentar