BAGTE AUBERGINER MED GRANATÆBLE & KOKOS –
Frokost, Tilbehør, Vegetar

BAGTE AUBERGINER MED GRANATÆBLE & KOKOS

De her auberginer har været en del på menuen her over sommeren, men faktisk vil vi mene, at det er et rigtig godt tilbehør/frokostmåltid året rundt. Vi har spist dem hovedsageligt til grill mad, men de kan altså også sagtens serveres til en steg, frikadeller eller måske en tærte.

Auberginerne er meget enkle og kræver kun en ovn og noget lækkert topping. Vi har bagt vores auberginer med olie og salt og toppet dem med friske urter, yoghurt, granatæblekerner samt masser af revet frisk kokos. De her er lidt mellemøstligt inspireret, men man kan altså toppe, med lige hvad man har lyst til. F.eks. hakket oksekød eller kylling, hvis man gerne vil have noget kød med.

Hvis man synes det er lige voldsomt nok at servere auberginerne halve, kan man nemt skære dem i skiver. Vi spiser både kød og skind, men lader dog den øverste tip sidde ;-)

Ingredienser (2 pers.)

1 aubergine

1/2 spsk olie pr halvdel

salt

2 spsk hakket persille + mynte

 

yoghurt, granatæble kerner, hakket frisk kokos til toppen

  1. Del auberginen i halve og skær tern i toppen af kødet. Ternene skal ikke gå hele vejen igennem og vil blot hjælpe varmen til at trænge ned igennem aubergine kødet
  2. Fordel olie på toppen af auberginerne og drys med salt
  3. Placér auberginerne med skindet nedad på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 40 min. Kødet skal være gyldent og blødt
  4. Fordel granatæblekerner, hakket persille og mynte, yoghurt og revet frisk kokos på toppen inden servering

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar