Opskriften på disse rugboller kommer fra Jakobsens, men jeg synes de er så gode, at I også skulle have den :-)! Der er lavet få ændringer i opskriften, da jeg synes der var for meget salt i og for lidt kerner – så nedenfor kan i se min udgave af bollerne. Egentlig hedder de mini rugbrød til madpakken, men min kæreste og jeg har brugt dem som morgenboller. Vi kan ikke rigtig undvære vores rugbrødsmad i madpakken. Bollerne er ikke helt ligeså ‘hårde’ som rugbrødsboller og passer derfor fint som morgenboller, som stadig mætter en masse. De kan selvfølgelig også sagtens bruges til madpakken. Bollerne er hurtige og lave og kræver ikke surdej eller nogen lang hæve-tid, hvilket kan være en fordel.
Ingredienser (giver ca. 8-10 stk. ):
25 gram gær
2 spsk salt
500 ml vand
3 spsk Jakobsens Fair Trade honning
3 spsk hørfrø
5 spsk solsikkefrø
400 gram rugmel
200 gram speltmel
Til toppen: Fx græskarkerner eller havreflager
- Opløs gær i vand
- Tilsæt hørfrø, solsikkekerne, salt og honning
- Kom rugmel og speltmel i massen og rør det hele godt sammen
- Lad dejen hæve i 1-2 timer
- Brug en ske til at læg dejen i klumper på en bredepande med bagepapir
- Form dem lidt med hånden, så de er nogenlunde runde
- Bag dem ved i 20-30 min ved 200 grader (bank dem under bunden og hvis de lyder hule, er de færdige)
19 Kommentarer
Lyder som en god opskrift – ud fra billederne er jeg i hvertfald helt solgt :) Tror de skal laves i den kommende fremtiden – tak
Hehe, jeg synes det er en rigtig god opskrift! Lad mig endelig høre hvad du synes om dem :)
Det ligner nogle virkelig gode boller til madpakken – de må helt sikkert prøves! :-)!
Det er det også! ;)
Hold nu op de boller ser lækre ud :) Den opskrift skal helt klart prøves af :)
Tusind tak, Emma! Jeg håber de falder i din smag :)
De ser virkelig gode ud – og dejligt det ikke tager en evighed, ligesom andre rugboller gør! Hvis man er en smule fanatisk, kan honningen så undværes? :)
Ja, jeg har det på samme måde, de er meget hurtige at bikse sammen! Det tror jeg sagtens du kan, det er ikke noget jeg kan smage i bollerne, men den gør sikkert et eller andet ;-)!
God weekend!
Super lækre boller! Er helt vild med jeres blog i det hele taget, den/I er bare så inspirerende!:)
Tusind tak for de fine ord – de varmer :) Dejligt at vi kan inspirere! :)
Mmm, de ser super gode ud :) Er vild med, at variere min frokost og de her kunne sagtens smutte i min madpakke!
Bare lige en note til en kommentar :) Det med honningen er ret vigtig, da gær spiser sukker og hæver af det. Hvis man bruger meget gær og kort hævetid, skal gæret gerne have sukker.
Tusind tak for din kommentar på honningen, Louise :) Det var jeg slet ikke klar over!
De er super gode til madpakken!
2 spsk salt?? Det lyder da stadig som voldsomt meget. Jeg ville normalt putte 1-2 tsk i en portion af den størrelse. HVor meget stod der i originalopskriften? 8-/
Hej Fru Mulle.
Din kommentar havde gemt sig, sorry! Mener der i original opskriften stod 3 spsk. Synes 2 spsk er fint til denne portion – men 1 spsk vil nok også kunne gå :)
[…] har efterhånden kommet med flere forskellige udgaver af rugboller her på bloggen; rugboller med honning og en udgave med surdej. De her er hverken med surdej eller honning, men en anden ingrediens, […]
Rigtig gode boller! Som mor midt i en barsel, kan det være svært at få lavet noget ordenlig mad til mig selv i løbet af dagen. Men de her boller er utrolig nemme, og kan røres sammen mens den lille tager en lur, og kan stå indtil den næste lur og så kan der bages. :-)
Man kan nemt være kreativ med den her opskrift, og jeg putter gerne nødder eller mandler, samt tørret frugt i, og så er de super som et hurtigt måltid, når man render rundt med en baby på armen. Og den lille hun vil sikkert elske at gnave i en når hun engang må det.
(Når jeg skal forkæle mig selv lidt kommer der også lidt mørkchokolade i dejen)
Det lyder super godt Kristine, og dejligt at du får det til at passe mellem lurerne ;-)! God idé med det forskellige fyld, så bliver de også lidt mere spændende, hvis man alligevel ikke spiser dem med pålæg!
God weekend!
Hej,
Kan man evt smide denne dej i køleskabet og lade den hæve natten over? :)
Hej Simone,
Det tror vi sagtens du kan gøre :)