RUGBOLLER –
Bagværk, Brød, Til madpakken

RUGBOLLER

Opskriften på disse rugboller kommer fra Jakobsens, men jeg synes de er så gode, at I også skulle have den :-)! Der er lavet få ændringer i opskriften, da jeg synes der var for meget salt i og for lidt kerner – så nedenfor kan i se min udgave af bollerne. Egentlig hedder de mini rugbrød til madpakken, men min kæreste og jeg har brugt dem som morgenboller. Vi kan ikke rigtig undvære vores rugbrødsmad i madpakken. Bollerne er ikke helt ligeså ‘hårde’ som rugbrødsboller og passer derfor fint som morgenboller, som stadig mætter en masse. De kan selvfølgelig også sagtens bruges til madpakken. Bollerne er hurtige og lave og kræver ikke surdej eller nogen lang hæve-tid, hvilket kan være en fordel.

Ingredienser (giver ca. 8-10 stk. ):
25 gram gær
2 spsk salt
500 ml vand
3 spsk Jakobsens Fair Trade honning
3 spsk hørfrø
5 spsk solsikkefrø
400 gram rugmel
200 gram speltmel

Til toppen: Fx græskarkerner eller havreflager

  1. Opløs gær i vand
  2. Tilsæt hørfrø, solsikkekerne, salt og honning
  3. Kom rugmel og speltmel i massen og rør det hele godt sammen
  4. Lad dejen hæve i 1-2 timer
  5. Brug en ske til at læg dejen i klumper på en bredepande med bagepapir
  6. Form dem lidt med hånden, så de er nogenlunde runde
  7. Bag dem ved i 20-30 min ved 200 grader (bank dem under bunden og hvis de lyder hule, er de færdige)
tidligere indlæg næste indlæg

19 Kommentarer

  • Reply Vinnie 3 oktober, 2012 at 15:55

    Lyder som en god opskrift – ud fra billederne er jeg i hvertfald helt solgt :) Tror de skal laves i den kommende fremtiden – tak

    • Reply Laura og Christine 4 oktober, 2012 at 11:16

      Hehe, jeg synes det er en rigtig god opskrift! Lad mig endelig høre hvad du synes om dem :)

  • Reply Anonymous 3 oktober, 2012 at 17:52

    Det ligner nogle virkelig gode boller til madpakken – de må helt sikkert prøves! :-)!

  • Reply emma 4 oktober, 2012 at 08:32

    Hold nu op de boller ser lækre ud :) Den opskrift skal helt klart prøves af :)

  • Reply Anonymous 5 oktober, 2012 at 13:08

    De ser virkelig gode ud – og dejligt det ikke tager en evighed, ligesom andre rugboller gør! Hvis man er en smule fanatisk, kan honningen så undværes? :)

    • Reply Laura og Christine 5 oktober, 2012 at 19:06

      Ja, jeg har det på samme måde, de er meget hurtige at bikse sammen! Det tror jeg sagtens du kan, det er ikke noget jeg kan smage i bollerne, men den gør sikkert et eller andet ;-)!
      God weekend!

  • Reply Anonymous 16 oktober, 2012 at 11:01

    Super lækre boller! Er helt vild med jeres blog i det hele taget, den/I er bare så inspirerende!:)

    • Reply Laura og Christine 17 oktober, 2012 at 12:47

      Tusind tak for de fine ord – de varmer :) Dejligt at vi kan inspirere! :)

  • Reply Louiogbearnaisen 6 december, 2012 at 22:26

    Mmm, de ser super gode ud :) Er vild med, at variere min frokost og de her kunne sagtens smutte i min madpakke!

    Bare lige en note til en kommentar :) Det med honningen er ret vigtig, da gær spiser sukker og hæver af det. Hvis man bruger meget gær og kort hævetid, skal gæret gerne have sukker.

    • Reply Laura og Christine 7 december, 2012 at 09:30

      Tusind tak for din kommentar på honningen, Louise :) Det var jeg slet ikke klar over!
      De er super gode til madpakken!

  • Reply Fru Mulle 19 januar, 2013 at 14:52

    2 spsk salt?? Det lyder da stadig som voldsomt meget. Jeg ville normalt putte 1-2 tsk i en portion af den størrelse. HVor meget stod der i originalopskriften? 8-/

    • Reply Twin Food 12 februar, 2013 at 18:01

      Hej Fru Mulle.
      Din kommentar havde gemt sig, sorry! Mener der i original opskriften stod 3 spsk. Synes 2 spsk er fint til denne portion – men 1 spsk vil nok også kunne gå :)

  • Reply RUGBOLLER MED ØL | Twin Food 14 februar, 2013 at 08:38

    […] har efterhånden kommet med flere forskellige udgaver af rugboller her på bloggen; rugboller med honning og en udgave med surdej. De her er hverken med surdej eller honning, men en anden ingrediens, […]

  • Reply Kristine 15 februar, 2013 at 12:02

    Rigtig gode boller! Som mor midt i en barsel, kan det være svært at få lavet noget ordenlig mad til mig selv i løbet af dagen. Men de her boller er utrolig nemme, og kan røres sammen mens den lille tager en lur, og kan stå indtil den næste lur og så kan der bages. :-)
    Man kan nemt være kreativ med den her opskrift, og jeg putter gerne nødder eller mandler, samt tørret frugt i, og så er de super som et hurtigt måltid, når man render rundt med en baby på armen. Og den lille hun vil sikkert elske at gnave i en når hun engang må det.
    (Når jeg skal forkæle mig selv lidt kommer der også lidt mørkchokolade i dejen)

    • Reply Twin Food 15 februar, 2013 at 15:10

      Det lyder super godt Kristine, og dejligt at du får det til at passe mellem lurerne ;-)! God idé med det forskellige fyld, så bliver de også lidt mere spændende, hvis man alligevel ikke spiser dem med pålæg!
      God weekend!

  • Reply Simone 23 oktober, 2015 at 10:33

    Hej,

    Kan man evt smide denne dej i køleskabet og lade den hæve natten over? :)

    • Reply Twin Food 24 oktober, 2015 at 17:03

      Hej Simone,
      Det tror vi sagtens du kan gøre :)

    Skriv en kommentar