RØDBEDE BRUD –
Bagværk, Brød, Morgenmad

RØDBEDE BRUD

rødbr3

Det er faktisk ved at være en del tid siden disse rødbede brud er blevet lavet. Det gør dem dog ikke mindre gode!! :-) Brudene går godt til lidt af det hele, herhjemme blev de både nydt som tilbehør til aftensmad, som frokostbolle og som morgenbolle. Der er nok nogle som godt kan blive en anelse skræmte over, at der er rødbede i, men det er vitterlig ikke til at smage, så det er bare bonus at man får spist lidt ekstra grøntsager og samme tid lidt farve i sine boller ;-). Vi tilsatte først den blendede rødebede efter dejen havde hævet og det gav bollerne et ret sjovt udseende, specielt indvendig, lidt ala en fodbold. Der er fundet stor inspiration til opskriften fra Amo’s kogebog “Den store bagebog 3”, hvor vi bl.a har udskiftet gulerødderne med rødbede. Det er de bedste brud vi har smagt fordi de er så dejlig bløde i det. De er nogle kæmpe brud, så man kan godt lave flere brud end 12 ud af dejen, så skal man bare være opmærksom på at bagetiden nok skal reduceres en anelse.

Opskrift (giver 12 store brud):
50 gram gær
6 dl vand
5 spsk sukker
50 gram blødt smør
1 spsk salt
2 æg
160 gram solsikkekerner
1 stor rødbede (kogt og blendet)
1 kg hvedemel (man kan erstatte 300-400 gram med fx. grahamsmel eller andet grovere mel)

 

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Tilsæt sukker, salt og mel – ælt derefter det bløde smør ind i dejen (den vil være lidt fedtet i det)
  3. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 1 time
  4. Kom dejen ud på bordet og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud heri og kom også den blendede rødbede og solsikkekerne i
  5. Ælt ingredienserne ind i dejen såvidt det nu er muligt og hak derefter dejen sammen med en dej skraber eller en kniv. Dejen skal hakkes i små stykker og alle ingredienserne skal inkorporeres.
  6. Lav 12 brud (eller fx 24 mindre brud) ud af dejen og lad dem hæve på en bageplade i 1 time
  7. Bag brudene i en 220 grader varm ovn i 15 min. Hvis man vælger at lave 24 brud i stedet for 12, er det muligt at de kun skal have omkring 10 minutter. Bollerne er ret bløde når de kommer ud af ovnen, men når de er kølet er, er de lækre og bløde

rødbr4 rødbr1 rødbr2

– Laura og Christine

tidligere indlæg næste indlæg

5 Kommentarer

  • Reply Anna-Nathalie 23 maj, 2013 at 09:48

    Lækkert! Hvordan hakkes, er det bare at hakke i dejen og så bage dem i en klump? :)

  • Reply Stinna 27 maj, 2013 at 22:00

    Nøj hvor ser de gode ud! Nu er jeg sulten…

    • Reply Twin Food 29 maj, 2013 at 08:06

      Tak søde, Stinna – du kan tro de var gode ;-)!

  • Reply CHOKOLADEBRUD – 26 august, 2017 at 10:00

    […] og udover disse med chokolade, som egner sig godt til vores søde tand, har vi også lavet nogle rødbedebrud, nogle med kerner og ostebrud. De er super gode til et tapasbord eller som […]

  • Skriv en kommentar