Vi har glædet os sådan til denne her Bededagsferie. Det er jo ikke længe siden vi havde en lang ferie i Indien og sjovt nok er det stadig tiltrængt med en forlænget weekend. Vi tager lige straks mod Sverige på venindetur og glæder os til masser af hygge og snak.
Forlænget weekend betyder også ekstra meget tid til hyggelige og langsomme morgener. Vi lavede en dejlig luksus morgenmad for et par weekender siden med et par af vores pitabrød. Vi havde fået det aftenen inden og havde dem derfor nogenlunde friske. De behøver ikke at være friske og kan også sagtens komme fra fryseren. Vi smurte dem med en crème af blandt andet mascarpone og toppede dem med et spejlæg.
Man kan egentlig tilføje lige hvad man vil og på den made lave en “pita-mad” med det man godt kan lide. Hvis man vil, kan man også efterbage dem i ovnen, så det bliver lidt mere en pitapizza. I øvrigt kan de også sagtens serveres til frokost.
Ingredienser (2 stk.)
2 pitabrød (evt. et par rester efter denne her opskrift)
2 æg
1/2 dl mascarpone
1 dl creme fraiche (9%)
2 spsk grov sennep
salt og peber
rucola, spirer og karse til toppen
- Lun de to pitabrød i ovnen eller på en brødrister
- Varm en pande op med lidt olie og slå æggene ud på den – lad hviden stivne, men sørg’ for at tag dem af panden inden blommen stivner helt
- Bland mascarpone, creme fraiche samt grov sennep og smag til med salt og peber
- Smør de lune pitabrød med mascarponecremen, drys med lidt rucola, læg forsigtigt spejlægget ovenpå og drys med spirer, karse og evt. lidt krydderi
No Kommentarer