Vi lavede for et par uger siden en omgang pitabrød og dem, der var tilovers kom vi i fryseren. De er super skønne at have i fryseren til en dag, hvis man gerne vil have hjemmebagte pitabrød uden at skulle igang med det store bageprojekt. De tør desuden hurtigt op, hvorefter de kan få en hurtig tur i ovnen eller på brødristeren og så er de klar til brug.
Vi trængte til en lille hjemmelavet snack i weekenden og brugte nogle af vores pitabrød på nogle hjemmelavede pita chips. For at gøre dem endnu lækrere serverede vi en rygeostcreme til. Det er ikke et must med hjemmelavede pitabrød og man kan også sagtens bruge købte, men nu når vi alligevel havde nogen i fryseren, kunne vi ligeså godt tage dem.
Pita chips er en af de nemmeste hjemmelavede snacks, som vi tror vil falde i de flestes smag! Vi dryssede vores med en anelse olie, salt og enkelte krydderier, men det kan man gøre lige som man vil!
Ingredienser
1 – 2 daggamle pitabrød (evt. efter opskriften her)
en smule olie
salt/krydderier til toppen
rygeostcreme til servering (se opskrift nedenfor)
- Klip pitabrødene midt over, så i får to cirkler og klip dem herefter i mindre trekanter eller firkanter
- Fordel dem på en bageplade og drys lidt olie, salt og evt. forskellige krydderier henover
- Bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 5-10 min. – hold øje med dem undervejs, da de pludselig tager farve hurtigt
- Lav rygeostcremen (se opskriften nedenfor) i mens pita chipsne bager i ovnen
- Servér de sprøde pita chips med cremen
Rygeostcreme
1 dl rygeost
1 dl creme fraiche
1/2 dl hakkede urter (persille, eller andet)
1 spsk citronsaft
salt og peber
- Rør alle ingredienserne godt sammen og smag evt. til med mere citronsaft, salt eller peber
No Kommentarer