Efter en skøn aften/nat, hvor vi fejrede vores søde veninde, havde vi en morgen i morges, hvor vi havde lyst til en omgang pandekager. Vores køleskab var desværre ikke helt med på planen og vi manglede æg, som vi ellers altid plejer at putte i pandekager og som vi også altid plejer at have i køleskabet (typisk!). Til gengæld havde vi kærnemælk efter en omgang ostescones (som der desværre heller ikke var flere tilbage af) og det kunne vi heldigvis bruge!
Pandekagerne lavede vi som små finde buttede pandekager, hvor vi med kærnemælken brugte de helt klassiske ingredienser, bagepulver, vaniljepulver, sukker, mel og en anelse smeltet smør og resultatet blev overraskende godt! På toppen kom en sauce lavet på frosne hindbær, rabarber og en anelse sukker samt en omgang hakkede nødder.
Vi vil mene at de bedste pandekager er dem med æg (og vi har masser af bud lige her), men hvis man skal lave nogen uden er de her et rigtig godt bud. Så, hvis nogen skulle komme i samme situation som os og vil have pandekager men ingen æg, så frygt ikke!
Ingredienser (ca. 8 stk)
3 dl kærnemælk
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepuller
1 1/2 spsk sukker
1 1/2 spsk smeltet smør
en knivspids salt
ca. 150 g hvedemel
smør til stegning
hindbær, rabarber og hakkede nødder til servering
- Blend alle ingredienserne godt sammen med en stavblender indtil massen er ensartet og tyk (tilsæt evt. lidt mere mel, hvis man synes dejen er for lind, kan man tilsætte lidt mere mel)
- Varm en pande op med lidt smør og fordel pandekagen dejen herpå
- Steg pandekagerne gyldne på begge sider ved middelvarme
- Servér pandekagerne med frugt og hakkede nødder (vi varmede nogle frosne hindbær og rabarber op i en gryde med en anelse vaniljepulver)
1 Kommentarer
De smager lækkert det bliver sagt videre