PANDEKAGER LAVET PÅ LEFTOVER GRØD –
Brunch, Desserter, Morgenmad

PANDEKAGER LAVET PÅ LEFTOVER GRØD

Det er ved at være noget tid siden, at vi delte en lækker grød lavet på banan og kakao, som vi i øvrigt har lavet en masse gange siden, når morgenmaden (eller aftensmaden) skal være ekstra lækker.

Disse pandekager blev lavet, da vi på et tidspunkt havde lavet for meget grød. I stedet for bare at smide grøden ud, blev den sat i køleskabet til dagen efter. Det eneste, der er kommet i ekstra er et æg, for at holde massen sammen. Når man steger pandekagerne på panden, er det en god idé at være tålmodig og ikke vende pandekagerne for hurtigt, det kan give lidt problemer –  når de begynder at danne små bobler på overfladen, er de klar til at blive vendt.

Til pandekagerne serverede vi yoghurt og blåbær – og så kom der selvfølgelig også lidt sirup henover toppen :-)

 

Ingredienser (ca. 5-6 stk)

1 portion grød (se nedenfor)

1 æg

smør eller andet fedtstof til stegning

Til servering: Skyr, bær, hakket chokolade, hakkede nødder og sirup

  1. Hvis man ikke har noget left-over grød, kan man lave opskriften nedenfor. Den kan sagtens holde sig på køl, hvis man laver den dagen inden
  2. Bland æg i grøden og varm derefter en pande op
  3. Steg små pandekager på panden. Det er lettest hvis man lader dem ligge i ca. 5 min på den første side, så kan de være nemmere at vende
  4. Kom pandekagerne på en tallerken og server med fx skyr, bær, hakkede nødder og skyr

 

Grød

1 dl havregryn

1/2 banan

2 spsk kakaopulver (vi brugte en fra Valrhona)

1 tsk vaniljesukker

2 dl mælk

2 spsk peanutbutter

Til toppen: Hakket chokolade og peanutbutter toppe (vores er købt i USA)

  1. Mos bananen i en gryde og kom havregryn i – bland de to ting godt sammen
  2. Tilsæt kakaopulver, vaniljesukker og mælk til gryden og lad grøden koge langsomt op
  3. Stop når grøden har den ønskede konsistens (vi gav den ca. 10 min)
  4. Tag gryden af varmen og tilsæt peanutbutter – sørg for at alt peanutbutter er rørt godt ud i grøden
  5. Kom grøden i en skål og pynt med hakket chokolade. Her kan man også sagtens pynte med hakkede nødder som fx mandler

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar