PAD THAI MED TUN –
Fisk, Glutenfri, Nemme hverdags retter

PAD THAI MED TUN

pat2

Denne ret passer perfekt til i dag, for lige om lidt drager Laura og hendes kæreste nemlig mod Thailand, hvor de skal nede og spise en masse pad thai og andre lækre thailandske retter! :-) De starter i Bangkok og efterfølgende tager de ned sydpå, hvor de håber på godt vejr. Vi har før delt opskriften med Jer på Pad Thai med kylling og har også prøvet udgaven med hakket oksekød. Denne udgave er med tun, og smager også skønt. Retten er utrolig nem at lave, specielt når tunen ikke skal tilberedes på nogen måde. Ingredienserne til denne pad thai er meget simple, og så er det en ret, som kan laves meget hurtigt.

 

Ingredienser (ca. 3 personer)

300 gram risnudler

ca. 2 cm ingefær

2 fed hvidløg

1-2 tsk hakket chili

300 gram tun (vi brugte dåsetun)

3 æg

3 spsk fiskesauce (det er noget man ikke skal lugte til, for føj hvor det lugter, men det smager fint ;-))

8 spsk soya

4 forårsløg

Til servering: 1 bakke spirer (vi havde købt nogen som hedder hvidløgsspirer), 1 håndfuld hakkede cashew nødder, lidt flere hakkede forårsløg, stærk chilisauce og et par skiver lime

  1. Hak hvidløg, chili og ingefær fint – hak også forårsløg groft
  2. Kom risnudlerne i en skål og hæld kogende vand over (når vandet er lunkent gentages dette, hæld vandet fra når risnudlerne virker næsten færdige)
  3. Hæld lidt olie i en wok og kom hvidløg, chili og ingefær på når den er varm
  4. Tilsæt tun til panden og ven den rundt
  5. Tilsæt æggene til den ene side af wok’en og lad dem stege lidt, hak dem derefter i stykker, så der kommer små æggestykker i retten – bland dem godt sammen med tunen og de andre ting i wok’en
  6. Tilsæt de næsten færdig kogte nudler (skær dem evt. i mindre stykker inden de tilsættes, så kan det være lettere at blande det) og derefter soya og fiskesauce (her kan man smage til ift. om der skal mere i)
  7. Vend det hele godt rundt og lige inden servering vendes de groft hakkede forårsløg i
  8. Kom pad thai’en i en skål og drys med bønnespirer, hakkede cashew nødder, lidt lime saft, stærk chili sauce og evt. lidt mere hakket chili

padt1

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar