Vi har igen haft fisk på menuen – denne her gange både torsk og krebsehaler, der blev tryllet til nogle enormt lækre fish cakes. Hvad man blander i de her fiske kager er lidt op til en selv og hvad man bedst kan lide. Vi valgte torskefars, som blev blandet med krebsehaler, persille, spinat og forårsløg. Hvis man hellere vil have laksefars og f.eks. rejer kan dette også sagtens fungere. Kagerne gav vi en sprød overflade ved at vende dem i en blanding af rasp og sesamfrø inden de blev stegt på panden i lidt smør. Til kagerne serverede vi blandt andet fyldte portobellosvampe og en dressing lavet af creme fraiche, sennep, forårsløg og citron. Et rigtig lækkert måltid, hvor der sagtens kan være rester til madpakken næste dag :)
Ingredienser (ca. 15 stk.)
400 g torskefars
150 g krebsehaler, rejer eller andet – gerne skåret i mindre stykker
1/2 dl hakket persille
1 håndfuld hakket spinat
2 fint snittede forårsløg
1 æg
1 dl havregryn
Salt og peber
2-3 dl rasp blandet med lidt sesamfrø, salt og peber
Smør til stegning
- Bland torskefarsen med krebsehalerne (eller rejer)
- Tilsæt persille, spinat og forårsløg og bland det godt
- Bland æg og havregryn i og lad farsen blive godt blandet
- Tilsæt salt og peber og stil gerne farse i køleskabet i 30 min (det gør den lidt fastere og farsen bliver nemmere at arbejde med)
- Form små kager af farsen og vend dem i raspen og steg dem gyldne på en pande med lidt smør
- Tjek til kagerne undervejs og tag dem af når farsen er færdigstegt
- Servér med et par skiver citron og dressing (se opskrift nedenfor)
Dressing
1-2 dl creme fraiche
1 fint snittet forårsløg
Sennep, salt, peber og citronsaft
- Bland creme fraichen med det forårsløg
- Smag til med sennep, salt, peber og citronsaft
2 Kommentarer
Kan man bruge ekstra torskefars i stedet for krebs, rejer osv? For de ser rigtig lækre ud, men jeg er allergisk overfor skaldyr.
Det kan du sagtens, du kan evt. også tilsætte andre grøntsager som f.eks revet gulerod, eller flere af de andre, der er tilsat :)