Så er vi også kommet med på moden med “pasta one pot” eller “one pot pasta” – og hvor er vi fan af det koncept. Til Jer der ikke kender det, er det nok den nemmeste måde at lave en pastaret på. Man kommer alle ingredienserne i en gryde/pande (deraf navnet ;-)) og så skal retten bare hygge sig indtil den er færdig. Super nemt! Og virkelig en ret der giver minimalt med opvask!
Vores udgave er meget lig en normal “spaghetti kødsovs“, men for at gøre den lidt mere spændende har vi også tilføjet pesto, en one pot pesto pasta. På toppen har vi fordelt lidt ricotta og basilikumblade.
I vores one pot pasta er der kød i, men hvis man ønsker en vegetar udgave, kan man sagtens undlade at tilsætte det. Derudover kan man også tilføje kylling i stedet for hakket oksekød.
Ingredienser (1 stor pande – ca. 4 personer)
1 løg
2 fed hvidløg
500 gram hakket oksekød
1 snack peber
4-5 mellem store svampe
1 dl ricotta
4 spsk. pesto
1 dåse tomatpure (140 gram)
1 dåse hakkede tomater (400 gram)
400 gram pasta
2 spsk. oregano
Salt og peber
8 dl vand (måske en anelse mere)
Til toppen: Ricotta, pesto og frisk basilikum
- Kom løg og hvidløg på en varm stor pande (her kan man også bruge en stor gryde) med en anelse olie
- Tilsæt hakket oksekød og vend det rundt i løg og hvidløg indtil det er brunet af
- Tilsæt snack peber, svampe, ricotta, pesto, tomatpure, hakkede tomater, pasta, oregano, salt og peber og til slut vand – sørg for at røre godt rundt i det hele
- Lad retten simrer ved lav varme i ca. 20 min – tjek gerne til den undervejs, om der mangler vand, så det ikke ender med at brænde på
- Kom lidt ekstra ricotta og pesto på toppen sammen med basilikumblade
2 Kommentarer
Hvilken type pesto bruger I? :-)
Vi fandt en på køl i Rema, som vi brugte 😊