Vi har gennem det meste af vores barndom været helt vilde med den svampede kanelkage med den lækre kaffeglasur – og vi er det faktisk stadig. Det er en bradepandekage, som altid er en sikker vinder og som er nem at tage med til diverse arrangementer. Vi har i hvert fald ofte haft den med til fødselsdag, da vi var mindre.
Én ting, der er sikkert, når man bager kanelkage, er at man altid får en rest kærnemælken. Man bruger det ikke til specielt mange ting (det kan også bruges til æbleskiver), men hvis nu I ligger inde med en sjat, så anvend den i bagværk. Det virker super godt og giver lidt syre, sådan lidt surdejsagtigt uden helt at være det.
Vores kanelkage opskrift er ganske normal, men vi har lavet et lille twist på kaffeglasuren. Vi har brugt mascarpone, som hovedingrediens, som giver en supper lækker cremet kaffeglasur. Til mascarponen har vi også tilsat flormelis, kakao og kaffe, så kombinationen med kaffe og kanel har vi ikke ødelagt ;-) Vi synes det fungerer super godt, så tag lige og prøv næste gang i kaster Jer over kanelkagen.
Ingredienser (bradepande, ca. 20 x 30 cm)
60 g smør, smeltet eller brunet
200 g sukker
200 g hvedemel
1 spsk kanel
1 tsk natron
2,5 dl kærnemælk
1/4 tsk salt
- Smelt eller brun smørret i en gryde – det brunede smør giver en lidt mere nøddeagtig smag, men man kan sagtens nøjes med ganske normalt smeltet smør
- Tilsæt sukkeret til den smeltede smør og bland
- Rør hvedemel i sammen med kanel, natron og salt
- Tilsæt kærnemælken og lad dejen blive blandet godt
- Hæld dejen i en form (ca. 20 x 30 cm) beklædt med bagepapir og bag den ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 15 min – tjek kagen undervejs, så den hverken får for meget eller for lidt
- I mens kagen bages kan kaffecremen til toppen laves (se opskrift nedenfor)
Kaffeglasur
125 g mascarpone
90 g flormelis
1/2 dl stærk kaffe
1 spsk kakao
hakkede nødder og kakao til toppen
- Put alle ingredienserne i en skål og pisk det godt sammen – stop så snart at det hele er blandet godt, da mascarponen godt kan skille
- Fordel cremen ud over den afkølede kage
- Drys med lidt hakkede nødder og kakao på toppen
2 Kommentarer
Den ser lækker ud😊 Skal der slet ikke bagepulver i?
Tusind tak ☺️
Det bruger vi faktisk ikke. Så vidt vi ved, virker natron lidt i samme stil som bagepulver, når det kombineres med kærnemælk eller noget andet surt 😉