LIDT LÆKKERT SØNDAGS LÆSNING –
Anbefalinger

LIDT LÆKKERT SØNDAGS LÆSNING

læs1

De af Jer der har fulgt med på bloggen den seneste uges tid, ved at vi har brugt meget af vores tid på eksaminer. Heldigvis, for Laura’s vedkommende, er de nu ovre for denne omgang. Timerne på uni begynder først igen på torsdag og derfor er der rigelig med tid til at hente inspiration til ny madlavning i køkkenet. Vi har været så heldige både at få Ditte’s nye kogebog “Sunde søde sager fra The Food Club” samt Jane’s kogebog “LCHF brød og kager” tilsendt. Begge kogebøger er kogebøger der snildt kan pynte i ens hjem – det gør de allerede herhjemme i hvert fald :-). Laura skal bruge noget af tiden i dag på at finde ud af, hvilke opskrifter der skal afprøves først fra bøgerne – og det bliver bestemt ikke nemt, for hold nu op – alle opskrifterne er jo vildt lækre! Har i haft mulighed for at kigge i bøgerne endnu? Og har i allerede haft mulighed for at prøve nogle af de lækre sager, så læg gerne en kommentar! Udover søndags læsning i kogebøger står dagen også på spisning hjemme ved vores far, hvor Laura har lavet flødeboller til dessert (de blev godt nok en anelse flade, men vi tror (og håber) at smagen stadig er god ;-))

 

“LCHF BRØD OG KAGER”

læs3

Jane’s bog “LCHF brød og kager” udkom d. 28 marts, så hvis I er heldige, har i også allerede fået fat i et eksemplar :-) Det er Jane’s 3. bog på under 1 år, hvilket vi synes er meget imponerende og kan ikke helt forstår hvordan hun kan have tid til et “normalt” liv også. Alle 3 kogebøger fokuserer på LCHF, hvor der fokuseres på færre kulhydrater og mere fedt.  Alle opskrifter der er med i bogen er uden mel, gluten, sukker og gær, hvilket gør at mange mennesker kan være med på opskrifterne. En af de første sætninger i Janes bog er “Nu skal vi rigtig hygge os” og det har hun helt ret i. Man kan ikke andet end at hygge sig, når man går i køkkenet for at bage (mener vi hvert fald) for derefter at nyde det i godt selskab.

læs5Opskrifterne i bogen svinger fra madbrød til hyggebrød til kager til morgenbrød, så man skal være meget kræsen, hvis man ikke lige kan finde en opskrift, man har lyst til at springe i køkkenet for. Vi har allerede bladret lidt i bogen og blev med det samme fanget af de to overstående opskrifter. Vi elsker stenbidderrogn, og fik købt med hjem fra Ingerslev market i går, så vi kunne få en mad til frokost. Vi havde desværre ikke blomkål i huset, så vi kunne ikke prøve disse blinis, men det bliver næste gang. Vi er imponerede over hvordan de stadig kan få det luftige useende, uden at indholde mel – men det er nok også fordi vi altid kommer mel i vores og ikke rigtig kender til alternativet :-)! Vi elsker jordbærkager, så derfor bliver det selvfølgelig også en af de første opskrifter vi prøver fra bogen. Og selvfølgelig bliver vi også nød til at prøve den søde brownie og jordbær-cheesecaken – faktisk har vi svært vi at vælge hvad vi skal starte med ;)

 

                                                                

 

“SUNDE SØDE SAGER FRA THE FOOD CLUB”

læs2

Bare på navnet er vi kæmpe fan af Ditte’s 2. kogebog “Sunde søde sager fra The Food Club”, som udkommer d. 3 april. Vi går selv meget op i at lave søde sager, som smager godt, men som samtidig ikke er vildt usunde. Derfor er vi meget spændte på at prøve Ditte’s opskrifter. I bogen kan man bl.a. finde lækre opskrifter på små- og store kager, tærter, is, energi snacks og sundt til de små. Udover at opskrifterne er sunde søde sager, er alle opskrifter også uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel. Udover at bogen selvfølgelig er delt op efter om det er kager eller tærter, er bogen også delt op i yderligere kategorier, så det er nemt at finde opskrifter der passer til en vha. et lille ikon. Det er kategorier som paleo, LCHF, glutenfri eller fuldkorn, så hvis man fx ikke kan tåle gluten, er det lynhurtigt at se hvilke opskrifter man kan lave :-)

læs4

De opskrifter der fangede vores opmærksomhed med det samme var bl.a. den bagte ostekage med jordbær og cremé brûlée med lakrids. Vi elsker ostekage (eller cheesecake) og er sikre på, at bare fordi det er en sundere udgave, betyder det ikke at den ikke kan smage godt! Cremé Brûlée har vi aldrig prøvet at lave før, men den lyder simpelthen så lækker! Egentlig har vi lyst til at lave alle opskrifterne i bogen, for alle billederne er så pæne. Faktisk er det Ditte selv, der har taget alle billederne til bogen (udover portræt billedet selvfølgelig). Vi glæder os meget til at give os i kast med nogle af opskrifterne fra bogen og vi kan allerede nu røbe, at en af Jer hvert fald også kan få fingere i bogen. Vi har nemlig fået lov at få en ekstra bog, som vi udlover til en af Jer – så følg med på bloggen her i den næste tid!

 

De to bøger er modtaget som gave, men meningerne i dette indlæg er som altid 100 % vores egne

tidligere indlæg næste indlæg

4 Kommentarer

 • Reply Anonym 30 marts, 2014 at 12:50

  LCHF fokuserer på færre kulhydrater – ikke færre kalorier. Ret vigtig detalje efter LCHF jo lige præcis ikke er en kur med fokus på kalorieindtag :)

  • Reply Twin Food 30 marts, 2014 at 21:49

   Det har du fuldstændig ret i :-) Af en eller anden grund fik vi skrevet det forkerte ord, vi ved nemlig godt er den netop fokuserer på færre kulhydrater – det må være fordi begge ord starter med K ;-)
   Tak for det vågne øje, det er også blevet rettet i teksten!

 • Reply Jane 31 marts, 2014 at 09:18

  Årh så fine ord, tak! Selv glæder jeg mig til at få Dittes bog mellem hænderne, men jeg må tålmodigt vente, til den udkommer :)

  • Reply Twin Food 31 marts, 2014 at 16:42

   Det var da så lidt, Jane.
   Den fortjener al den ros den kan få! :)

  Skriv en kommentar