Første gang vi smagte lemon curd er for et års tid siden, og nøj hvor smagte det godt! Det er først nu vi selv har begivet os ud i at smage den for 2. gang og lave den selv. I stedet for ren lemon curd, blev der her også tilsæt saft og skal fra et par limes. Vi ved ikke hvor meget det gør ved smagen, men den smager hvert fald godt ;-)! Man kan nemt smage cremen til undervejs, hvis man ikke ønsker den alt for sur. Herhjemme skal cremen bruges oven på nogle scones og ellers på morgenmad og måske også til en kage. Hvis I har gode idéer til hvad man kan bruge en lemon curd til, smider i bare en kommentar, for lige nu er der et ret stort glas i køleskabet :-)
Ingredienser
3 æggeblommer
1 helt æg
150 gram sukker
Saft fra 2 citroner
Saft fra 2 limes
Skal fra 1 citron og 1 lime
4 spsk smør
- Pisk æggeblommer og æg sammen i en gryde
- Mens der piskes tilføjes sukker, citronsaft og citronskal – pisk i yderligere 2 minutter indtil massen er cremet
- Skru lidt op for varmen og pisk konstant indtil cremen tykner (omkring 10 min)
- Tag panden af varmen og tilføj smør lidt ad gangen
- Stil cremen på køl og nyd den fx på morgenmad, en lækker bolle eller brug det til kager
10 Kommentarer
Lemon Curd er helt fantastisk til at lave Lemon Merinque Pie med ;) Eller fyldte cup-cakes!
ps. er tosset med jeres blog!
Uhh, hvor bliver vi lækkersultne nu :)
Sådan en lemon merinque pie lyder virkelig virkelig lækker!!
Curd kan blandes med flødeskum til den lækreste mousse, som smager hen ad citronfromage. Lige til at spise med ske, eller putte i en kage.
Kh.
Anne-Marie
Mmmh, det lyder da helt vildt lækkert – og nemt!!
Kunne sikkert være lækkert oven på en chokolade kage :) :)
Tak for fif og rigtig god dag!
Det smager også dejligt ovenpå toasted brød eller amerikanske pandekager :-)
Årh ja, pandekager!!
God idé! :)
Mmm, det ser lækkert ud! :-) God aften.
Kh Cathriine fra http://www.cathrineyoga.dk <3
Tusind tak :) :)
God dag!
Hvor lang tid er det holdbart? :)
Vi er ikke helt sikre, men formentlig en uges tid ;-)