Vi har spist lidt mere kyllingesalat på det sidste end vi plejer. Det skyldes dels at det smager ret godt, men også at der er blevet lavet lidt mere hel-kylling, end der plejer. Når man er to mand til en omgang hel-kylling, er man næsten garanteret rester og her synes vi at en omgang kyllingesalat er helt fantastisk. Ved at pifte kyllingen op med lidt forskellige ingredienser bliver der nemt en god stor portion. En hel-kylling kan altså give mad til en del dage – rigtig lækkert og ikke mindst billigt! Kyllingen er her blevet blandet med valnødder, tranebær, æble, karry og creme fraiche. Vi har spist den i en rugbrødspanini men den kan også sagtens benyttes i en alm. sandwich, til en omgang pasta, couscous eller bulgur. Hvad plejer I at bruge Jeres kyllinge-rester til?
Ingredienser (1 stor portion)
400 g kylling (rester eller andet kogt/stegt kyllingekød)
1,5 dl valnødder
1 æble
1 dl tranebær
2 spsk grov sennep
1 spsk karry
500 g creme fraiche
Salt og peber
Til servering: rugbrød, karse og ruccola
- Skær kyllingen og æblet i mindre tern og hak valnødderne
- Bland kylling, hakkede valnødder, æble, tranebær med sennep, karry og creme fraiche
- Smag til med salt og peber
10 Kommentarer
Hold da op det ser lækkert ud! Er de blevet ristet eller?
Hvis jeg har rester af kylling kommer det i madpandekager, det er total uinspirerende men nemt ;)
Tusind tak :) Er lidt i tvivl om det er kyllingen du spørger om er blevet ristet? Men den er bagt i som helkylling i ovnen. Hvis det er rugbrøds stykkerne, så er de blevet ristet i en panini maskine ;)
Madpandekager er altid god reste-mad :)
Jeg bruger mine kyllingerester til tarteletfyld (rigtig mormormad. Kan nemt piftes op med grønne asparges, når sæsonen er til det)
Jeg gemmer også kogt eller stegt kylling i mindre portioner i fryseren, så kan det give fyld til en gang syndig nachos.
Åh ja tarteletter, det har vi faktisk aldrig lavet selv, måske det skulle være næste gang ;)
Og nachos – det er SÅ lækkert med kylling til. God idé at gemme det i fryseren!
Tak for de gode fif :)
That looks great! Tuna is so easy though I always find myself just making a tuna salad sandwich instead. Need to move away from the cans!
Thanks!! We know the feeling ;)
Hvor ser det bare lækkert ud :P
Hvor er jeres smarte paninigrill fra? Har ofte tænkt på det, men har aldrig fået spurgt ;)
Tusind tak :)
Det er et nyt et fra Tefal, og der kommer faktisk en konkurrence på bloggen i morgen, hvor du har mulighed for at vinde et magen til :)
Hvor mange procent fedt er der i den cremefraiche I benytter? Er bange for om kyllingesalaten måske bliver for tynd hvis man vælger en af de magre
Vi brugte en på 9% og det gik helt fint :)